Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dva ozlijeđena

Stotinu Riječana na autocesti napalo devet navijača Hajduka iz Zadra i Paga

Uoči Jadranskog derbija mnogobrojni huligani iz redova Armade napali su nekolicinu navijača Hajduka iz Zadra i Paga.

Oko tri sata prije utakmice Hajduk – Rijeka pripadnici Armade koji se nisu kretali pod policijskom pratnjom, izazvali su kaos na autocesti. Kako piše Zadarski.hr, 15-ak vozila s oko stotinu pripadnika navijača Rijeke zaustavilo je promet u smjeru Splita u blizini Biljana Donjih te napalo dva (!?) automobila s navijačima Hajduka koji su na utakmicu putovali iz smjera Zadra.

Hajduk se opet prepao: Rijeka ima najboljeg trenera i 'novog Kramarića'

U samo dva automobila (jedan iz Zadra, drugi s Paga) nalazilo se tek devet navijača, a dvojica od njih su ozlijeđeni u napadu. Teško je ozlijeđen 22-godišnjak, a lakše 33-godišnjak. Policija je uspjela privesti 30-ak navijača s riječkog područja od kojih su neki zadržani nakon ispitivanja dok su ostali pušteni na utakmicu.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u kojem će policija pokušati identificirati što više iz velike skupine napadača koji su i kamenovali spomenuta dva automobila. Na utakmici u Splitu stiglo je nekoliko stotina navijača Rijeke, što je jedna od najvećih posjeta Armade na Poljudu.

Što se same utakmice tiče, trener pobjednika Matjaž Kek hvalio je veličanstvenu atmosferu derbija. Torcida je sjajnom koreografijom i velikom bakljadom proslavila 65. rođendan, no pokazali su i poruku Armadi te im palili oduzete transparente. S druge strane, riječki navijači su bili ti koji su slavili na kraju utakmice sa svojim nogometašima.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider