Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki klub iz La Corune

Pletikosa u Deportivu: Ovo mi je možda zadnja šansa

Bivši vratar hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa novi je član španjolskog prvoligaša Deportivo La Corune.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši vratar hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa rekao je u ponedjeljak na službenom predstavljanju u Deportivu iz La Corune da mu je dolazak u sedmoplasiranu momčad španjolskog prvenstva "možda posljednja prilika za igranje na visokoj razini" te da će ju nastojati iskoristiti nakon što je šest mjeseci bio bez kluba poslije odlaska iz ruskog Rostova.

"Presretan sam što sam u Deportivu, zahvalan sam klubu što mi je pružio priliku. Ovo bi mogla biti moja posljednja prilika za igranje u jednom velikom klubu, na visokoj razini, pa ću dati sve od sebe i predano raditi dok budem ovdje", izjavio je na novinskoj konferenciji u La Coruni, gradu sa 245.000 stanovnika na sjeveru Španjolske.

Vratar kojem je u ponedjeljak počeo drugi tjedan u Deportivu istaknuo je kako se osjeća kao da je ondje čitav život jer su ga svi lijepo primili.
"Jako dobro se prilagođavam. Svi su me srdačno primili. Trener momčadi i trener zadužen za pripremu vratara su doista komunikativni te se osjećam ugodno", izjavio je Pletikosa.
Odgovarajući na pitanje je li spreman nastupiti u srijedu u kup utakmici protiv Mirandésa napomenuo je kako je to odluka trenera i naglasio kako se osjeća jako dobro, jako pozitivno unatoč tome što nije igrao šest mjeseci.

"Najvažnije je da na treninzima steknem samopouzdanje sve ostalo će već doći", dodao je.

Deportivo je za Pletikosom posegnuo nakon što mu se ozlijedio vratar Fabricio Agosto (27) koji će propustiti ostatak sezone zbog puknuća križnih ligamenata koljena. Za mjesto među vratnicama natjecat će se s 33-godišnjim Argentincem Germánom Luxom koji je bio prvi vratar u svim utakmicama ove sezone te njegovom zamjenom 29-godišnjim Španjolcem Manuom Fernándezom.

"Germán je veliki vratar, dobro nastupa, kao uostalom i čitava momčad, on prenosi sigurnost na ekipu. Najvažnija je momčad, ja sam ovdje kako bih svojim iskustvom doprinio Deportivu da bude na što je moguće višem mjestu u prvenstvu", rekao je Pletikosa i napomenuo:

"Uvjeren sam da smo dovoljno snažni da to ostvarimo".

Vratar, koji je za Hrvatsku nastupio 114 puta, u nedjelju je s tribina gledao svoje nove suigrače koji su izgubili sa 1-2 od četvrtoplasiranog Villarreala pogotkom iz jedanaesterca u sučevoj nadoknadi.
"Momčad je doista dobro organizirana, dobro se brani i napada. Ruka trenera se vidi u organizaciji igre. Šteta zbog rezultata, mogli smo osvojiti barem bod. Da je sudac donio neke drugačije odluke mogli smo osvojiti i sva tri boda. Ponosan sam na igru momčadi", izjavio je Pletikosa.

Klupski predsjednik Tino Fernández, koji je bio s njim na novinskoj konferenciji u klupskom centru, rekao je kako je riječ o dobro poznatom vrataru, s velikim nogometnim iskustvom koji je nastupao za važne momčadi, te igrao na Svjetskim i Europskim prvenstvima.

Pletikosa, koji će u petak napuniti 37 godina, potpisao je s Deportivom ugovor do kraja sezone uz mogućnost produljenja na godinu dana. Ranije je branio za ruski Rostov, ukrajinski Šahtar, Spartak iz Moskve, londonski Tottenham te splitski Hajduk.
"Konkurirat će za utakmice kada uđe u formu. Kada bude spreman zvat ću ga", rekao je Hini prošlu srijedu trener Deportiva Víctor Sánchez del Amo.

Vratar Germán Lux je tada izjavio:

"On je kolega koji je došao nadopuniti momčad, natjecati se, bit će to zdravo natjecanje. Ove sezone smo imali kompliciranu situaciju zbog ozljeda vratara. Pletikosi svi želimo dobrodošlicu te ga želimo što prije integrirati u momčad".

Deportivo se nalazi na sedmom mjestu u prvenstvu sa 27 bodova dok vodeći Atlético Madrid ima 41.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider