Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
debi protiv Reala?

Stipe Pletikosa s 37 godina stigao u Primeru: 'Ovo sam oduvijek sanjao'

Bivši hrvatski reprezentativac Stipe Pletikosa i službeno je posao vratar Deportiva La Corune.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stipe Pletikosa prošao je liječničke preglede i potpisao ugovor sa svojim novim klubom – Deportivom iz La Corune. Momčad iz Galicije je tako šesti klub u dugoj karijeri bivšeg vratara Hajduka. U međuvremenu je branio za Šahtar, Spartak iz Moskve, Tottenham i Rostov.

Stipe će 8. siječnja napuniti 37 godina, a za nekoliko dana proslavit će i 20 godina karijere u seniorskom nogometu. Potpisao je do kraja sezone, ali uz mogućnost produženja ugovora.

''Ovo je velik klub bogate povijesti i zahvalan sam što su me pozvali. Nisam dvojio hoću li doći. Branio sam u Rusiji i Ukrajini, ali ovo je nešto više. Uvijek sam sanjao braniti u Španjolskoj'', rekao je Pletikosa okupljenim novinarima.

Pletikosa je sedmi Hrvat u Primeri gdje trenutno igraju Ivan Rakitić (Barcelona), Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Real Madrid), Alen Halilović (Sporting), Duje Čop (Málaga) i Ivan Kelava (Granada).

Priliku za debi mogao bi dobiti već 30. prosinca kada Deportivo gostuje kod Getafea ili pak 3. siječnja, kada na Riazor stiže Villarreal. Ne bude li tada se našao na terenu, treća šansa bit će mu spektakularni sudar s Realom na Santiago Bernabeuu 9. siječnja.

Prvi vratar kluba sa sjevera Španjolske trenutačno je 33-godišnji Argentinac Germán Lux pa će se Pletikosa s njim i Španjolcem Manu Fernándezom (29) boriti za mjesto među vratnicama.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider