Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bivši izbornik opet na klupi

Štimac: Učinit ću sve da Zadar ostane prvoligaš

Bivši hrvatski izbornik Igor Štimac u četvrtak je kao novi trener Zadra odradio prvi trening, te je službeno predstavljen zadarskoj javnosti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na trenerskoj klupi Zadra Štimac je naslijedio još jednog bivšeg izbornika Vatrenih, Miroslava Blaževića, koji je nedavno podnio ostavku.

"Čast mi je i zadovoljstvo, ali i ogromna obveza, ovaj dolazak u NK Zadar. Trebat će puno rada i strpljenja, ali i malo sreće. I nadam se da će naši sportski motivi i sportsko prijateljstvo rezultirati i bodovnim učinkom kako bi Zadar i dalje ostao prvoligaš", rekao je Štimac.

On nije htio odgovarati na novinarska pitanja vezana uz istragu protiv Rena Sinovčića, a niti na špekulacije da je igračima NK Zadra isplatio dio zaostalih plaća, naglasivši kako mu je glavni motiv za dolazak bio onaj sportski.

"Zadnjih godinu dana imao sam najkvalitetniju godinu dana u svom životu, jer sam nakon odlaska s kormila reprezentacije uživao s obitelji u miru. Mislio sam, ali to nisam nikada rekao, da sam raskrstio s trenerskim zvanjem, ali upravo zato ja nikada ne govorim nikad", istaknuo je Štimac, koji je dodao:

"Došao sam raditi trenerski posao, ovdje sam iz sportskih razloga, zato vas molim da se držite isključivo te priče, moje prijateljstvo sa Zadrom i Zadranima nije tajna, ali moji motivi su isključivo sportski".

Štimac je potvrdio da je kontaktirao s bivšim trenerom Blaževićem, kome se zahvalio na želji da pomogne Zadru.

"Ćiro će uvijek uživati status na osnovu svojih velikih rezultata, zaželio nam je sreću, a sigurno je da će nam trebati", izjavio je Štimac, dodavši da će angažirati sva svoja prijateljstva da dovede igračka pojačanja.

"Apeliram kao trener Zadra i na grad Zadar i Zadarsku županiju da se probude, jer znamo svi koliko je Zadar dao igrača i u reprezentaciji i u velikim klubovima. Trebat će nam svakako njihova pomoć kako Zadar ne bi izgubio prvoligaša", zaključio je novi trener.

Zadar je posljednja momčad na ljestvici Prve HNL.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider