Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uživao u svakoj minuti

Gerrard rekao zbogom: Jedna od najtežih odluka u mojoj karijeri!

Engleska nogometna reprezentacija ostala je lišena pomoći jednog od svojih nositelja igre i kapetana. Steven Gerrard (34) oprostio se od izabrane vrste...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veznjak Liverpoola sakupio je 114 nastupa za reprezentaciju za koju je postigao i 21 pogodak. Nakon što je s Engleskom propustio proći skupinu D na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu, donio je i odluku objavljenu na službenim internetskim stranicama Engleskog nogometnog saveza:

"Uživao sam u svakoj minuti predstavljana svoje zemlje i rastužuje me saznanje da više nikada neću obući dres engleske reprezentacije. Bila je to teška odluka, jedna od najtežih koju sam u karijeri donio."

"Da bih osigurao nastavak igara na visokoj razini za klub, smatram da sam donio ispravnu odluku. To što se Liga prvaka vraća na Anfield također je imalo velikog utjecaja u mojim razmišljanjima", kazao je Gerrard koji je debitirao za Engleze protiv Ukrajine u svibnju 2000. godine, a koji je kao kapetan predvodio reprezentaciju 38 puta."

Oglasio se i Roy Hodgson, izbornik engleske izabrane vrste:

"Razočaran sam, ali u potpunosti razumijem Stevenovu situaciju i ne mogu se žaliti jer je ovoj zemlji na sjajan način služio. Moram poštivati njegovu odluku. On je nevjerojatan čovjek i izvrstan nogometaš, a mi smo bili blagoslovljeni gledati ga u dresu reprezentacije toliko puta." (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider