Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Evo cijena karata

Starta jedna od najboljih liga svijeta: Potrošili više nego Primera i Serie A zajedno!

Danas počinje možda i najuzbudljivija nogometna liga svijeta - engleska Premier liga!

Otvoren je lov na titulu koju je lani osvojio Manchester City. A konkurencija je naprosto nevjerojatna. U ligi čiji klubovi troše daleko najviše novca za pojačanja, čak je pet klubova koji se imaju pravo nadati konačnom slavlju.

Manchester City Manuela Pellegrinija lani je u dramatičnoj završnici prvi protrčao kroz cilj i okitio se četvrtim naslovom prvaka Engleske.

Ove godine očekuje nas čudesna utrka s čak pet lovaca, a kladionice najviše vjeruju Chelseaju.

Stavite li novac na Mourinhovu momčad, očekujte utrostručenje dobitka. Na City je koeficijent 3,5, na Manchester United i Arsenal 6, odnosno 7, dok ćete najviše zaraditi na konačan uspjeh Liverpoola.

'Redsi' su najviše i trošili. Doveli su jednog od najtraženijeg igrača prijelaznog roka, našeg Dejana Lovrena, no zapanjuje podatak da je 20 premijerligaških klubova ovoga ljeta potrošilo čak 650 milijuna eura. Više od Primere i Serie A zajedno.

A netko sve to treba i financirati. Navijačima je dosta da to uvijek budu oni.

"Nema razloga za povećanje cijena ulaznica. Ako je prosječna cijena ulaznica u Bundesligi 23 eura, ne znam zašto je kod nas toliko skupo. A Nijemci su svjetski prvaci! Neka se smanje plaće igračima i njihovim menadžerima", rekao je navijač David Stelling.

Cijene ulaznica rastu iz godine u godinu, a evo podataka za nadolazeću sezonu: Arsenal ima najskuplje sezonske ulaznice. Za najjeftiniji paket izdvojit ćete nevjerojatnih 9633 kune. Iza Arsenala je Tottenham s oko 7500 kuna. U top 5 su još Liverpool, te iznenađujuće West Ham i Southampton.

"Mislim da se ovdje radi o čistoj pohlepi! Navijači i odnos prema njima, uz osvajanje novih naslova, moraju biti važniji od marketinga i novca", objasnio je navijač Tony Ridgeway.

A evo top 5 klubova koji najviše traže za jednu pojedinačnu utakmicu: Najjeftiniju ulaznicu za domaći dvoboj aktualnog prvaka platit ćete 418 kuna. Za posjet Chelseajevom Stanford Bridgeu minimalno 390, a za utakmice Burnleyja, Queens Park Rangersa i Swansea 332 kune.

Bilo kako bilo, spektakularan lov na City od subote i službeno počinje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider