Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Totalni kaos

Sramotni napad na igrače Hajduka: Futacs dobio nogom u glavu, ima modricu ispod oka!

Petorica prvotimaca Hajduka šetali su se širim centrom Splita u trenutku kad su im prišle zasad nepoznate osobe...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oko 14:00 kod Starog placa fizički su napadnuti nogometaši Hajduka, a najgore je prošao Marko Futacs koji je dobio udarac nogom u glavu uslijed kojeg su mu pukle naočale te je zadobio modricu ispod oka.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, skupina od pet nogometaša Hajduka šetala je širim centrom Splita, Cankarevom poljanom blizu koje se nalaze i prostorije Kluba navijača Torcida. U jednom trenutku iz Torcidinih prostorija izletjelo je nekoliko navijača koji su verbalno napali Ahmeda Saida Saida, jednog od najlošijih igrača Hajduka u nedjeljnom porazu u derbiju od Dinama.

Huligani su vrijeđali Saida zbog lošijih igara u posljednje vrijeme, a njegovi suigrači htjeli su mu pomoći i smiriti neugodnu situaciju. Međutim, došlo je do naguravanja u sklopu kojeg je jedan od huligana udario nogom u glavu Futacsa, sjajnog mađarskog napadača koji je prošle sezone bio najbolji strijelac HNL-a.

Futacsu su pukle naočale, a dobio je i modricu ispod oka. Uz Futacsa i Saida, od igrača Hajduka su tu bili Savvas Gentsoglou, Hamza Barry i Hysen Memolla.

Situacija u Splitu uzavrela je proteklih dana, nakon što je Torcida prozvala predsjednika Hajduka Ivana Kosa za čašćenje sudaca, a kulminacija je doživljena u nedjelju. Hajduk je izgubio supervažni derbi od Dinama, a nekoliko sati kasnije Nadzorni odbor priopćio je kako traži nasljednika Ivanu Kosu.

Je li Futacs napadnut zato što je pružio podršku Kosu?

Brojni igrači, što bivši, što sadašnji igrači Hajduka, izrazili su na društvenim mrežama žaljenje što Kos odlazi. Najkonkretniji je bio Futacs koji je napisao:

"Loše odluke! Hvala vam puno za sve, gospodine predsjedniče!"

Tko zna, možda je i ta poruka podrške upućena Kosu bila okidač da baš Futacs dobije nogu u glavu u obračunu.

Splitska policija poručila je kako zasad još nitko nije podigao prijavu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider