Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prekinuli crni niz

Split remizirao s Osijekom i prepustio začelje Cibaliji

U susretu 18. kola Prve HNL Slaven Belupo je u Koprivnici pobijedio Hajduk 2-1, dok su Split i Osijek na Parku mladeži remizirali 1-1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 18. kola Prve HNL Slaven Belupo je u Koprivnici pobijedio Hajduk 2-1, dok su Split i Osijek na Parku mladeži remizirali 1-1.

Bila je to prva pobjeda Slaven Belupa u posljednjih devet međusobnih susreta, a zadnji put klub iz Koprivnice je porazio splitske 'bile' u travnju 2014. rezultatom 3-0.

Strijelci za domaći sastav bili su Mario Burić (35) i Mirko Ivanovski (60-11m), dok je pogodak za Hajduk zabio Ahmed Said (45). Gosti su u 88. minuti imali priliku iščupati bod, međutim Marko Futacs je promašio kazneni udarac.

Hajduk je u Koprivnicu doputovao tri dana nakon što je Slovenac Marijan Pušnik dobio otkaz, a momčad je vodio 28-godišnji Marko Lozo.

Split i Osijek remizirali

U drugom dvoboju Split i Osijek su odigrali 1-1. Domaćin je poveo u 9. minuti golom Josipa Jurendića iz kaznenog udarca, a izjednačio je Zoran Lesjak u 68. minuti. Gosti su od 85. minute igrali bez isključenog Aljoše Vojnovića, međutim Split u posljednjim minutama nije uspio realizirati igračku prednost.

Splićanima je to bio prvi bod nakon četiri uzastopna poraza bez postignutog gola.

Na ljestvici vodi Rijeka sa 46 bodova, Dinamo na drugom mjestu ima šest bodova manje, a zatim slijede Hajduk i Osijek sa po 34 boda. Posljednja dva mjesta drže Cibalija i Split sa po osam bodova.

U posljednjem susretu 18. kola u ponedjeljak će snage odmjeriti Inter i Istra 1961 

REZULTATI:

Split - Osijek 1-1
Slaven Belupo - Hajduk 2-1

U ponedjeljak, 5. prosinaca
Inter - Istra 1961

U subotu:
Cibalia - Lokomotiva 1-4
Dinamo - Rijeka 1-1

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider