Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odličan rezultat

Split izdržao nalete Torina, sjajni Vuković junak utakmice!

Nogometaši Splita uspjeli su ostati neporaženi u prvoj utakmici 4. pretkola Europske lige odigravši 0-0 protiv Torina, a vratari obje momčadi bili su najbolji pojedinci dvoboja u Dugopolju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Split je postigao cilj koji je pred njih postavio njihov trener Ivan Matić. Na kraju utakmice gosti su vjerojatno ti koji su bili nezadovoljniji konačnim ishodom, jer su u većem dijelu utakmice bili opasniji. No, sjajni vratar Andrija Vuković još je jednom svojim suigračima dao nadu da za tjedan dana u uzvratu ostvare najveći rezultat u povijesti kluba i plasiraju se u natjecanje po skupinama Europske lige.

Vuković je prvi put na testu bio u 18. minuti. Priliku za Torino imao je Marcelo Larrondo. Argentinac se zavukao iza leđa splitske zadnje linije, odlično primio loptu, ali mu je Vuković pravovremenom intervencijom ušao u udarac i spriječio goste da dođu do vodećeg pogotka.

Prva ozbiljnija prijetnja Splita bio je udarac Mate Bilića sa desetak metara u 29. minuti, ali je lopta otišla pokraj vrata. Samo dvije minute poslije vratar Torina Padelli morao je, nakon iznenadnog i preciznog udarca Bellea sa 30-ak metara, odbiti loptu u korner.

Na najvećem iskušenju Padelli je u prvom poluvremenu bio u 33. minuti. Mate Bilić je odlično pucao iz slobodnog udarca sa 20-ak metara, naciljao gornji desni kut Torinovih vrata, ali je gostujući čuvar mreže krajnjim naporom odbio loptu u korner. Novi dobar pokušaj Bilića iz slobodnog udarca viđen je u 41. minuti, sa slične udaljenosti, ali više po sredini vrata, no ovoga puta Padelli je uspio uhvatiti loptu.

U 43. minuti Torino je bio najbliži vodstvu. Brazilac Paulo Barreto ostao je sam u sredini kaznenog prostora, pucao iz prve, ali se opet između lopte i mreže ispriječio sjajni splitski vratar.

Baš kao i na početku dvoboja, Torinezi su bili opasniji i na početku drugog dijela. No, kad bi i uspjeli izigrati splitsku obranu nesavladivom preprekom pokazao bi se Vuković. Tako je bilo i u 54. minuti, kad je Nocerino odličnom loptom izbacio Barreta na desnoj strani kaznenog prostora. Brazilac je iz neposredne blizine snažno pucao, ali samo pogodio Vukovićevu glavu. Splitski vratar našao se kratkotrajno u nokdaunu, ali je sačuvao mrežu.

Split se u drugom poluvremenu uglavnom branio, ali u 69. minuti domaći su mogli doći do prednosti. Mate Bilić je ušao u kazneni prostor s desne strane i udarcem sa 15-ak metara pokušao svladati Padellija, no vratar Torina još je jednom dobro intervenirao.

Torino je u još nekoliko navrata stavljao obranu Splita i vratara Vukovića na kušnju, ali mreže su u Dugopolju ostale netaknute.

Uzvratna utakmica igrat će se za tjedan dana u Torinu. (Hina)

RNK SPLIT - TORINO 0-0 (0-0)

DUGOPOLJE. Stadion Hrvatski vitezovi. Gledatelja: 4500. Sudac: Steven McLean (Škotska).

RNK SPLIT: Vuković - Ibriks, Galović, Glumac, Rugašević - Vidović, Dujmović (87. Kvesić) - Bagarić, Rog (71. Vojnović), Belle (63. Roce) - Bilić

TORINO: Padelli - Bovo, Glik, Moretti - Darmian, Vives, Molinaro, Nocerino (62. Benassi), El Kaddouri - Barreto (68. Quagliarella), Larrondo

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider