Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Split dobro prošao

Ždrijeb EL-a: Hajduk čeka amatere, Rijeka ide u Budimpeštu!

U sjedištu UEFA-e u Nyonu održan je ždrijeb prvog i drugog pretkola Europa lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk, Rijeka i Split saznali su svoje prve protivnike u europskoj sezoni.

ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

Prvi se u ždrijebu našao RNK Split, koji je kao četvrtoplasirana momčad HNL-a u prvom pretkolu izvukao FC Miku, trećeplasiranu momčad Armenije. Ukoliko Crveni (očekivano) prođu Armence, u drugom će pretkolu igrati protiv izraelskog viceprvaka Hapoel Beer Sheve.

Split kao nenositelj imao jako dobar ždrijeb

Hapoel je momčad koja ima nekoliko bivših ili sadašnjih reprezentativaca Izraela, ali i internacionalce, poput Nigerijca Ejidea, Belgijanca Huberta, Srbina Pajovića, Nizozemca Pleta... Dvaput su bili prvaci Izraela, zadnji put davne 1976., a ovo će im biti povijesni prvi izlazak na euro-scenu.

Hajduk je bio postavljen za nositelja u drugom pretkolu, a ždrijeb mu je dodijelio boljeg iz ogleda luksemburškog Jeunesse Esch i irskog Dundalka. Splićani će biti favoriti bez obzira prošao dalje treći klub iz Luksemburga ili viceprvak Irske. Dundalk je po 9 puta osvajao prvenstvo i domaći kup, dok je Jeunesse puno trofejniji u nešto slabijoj konkurenciji u Luksemburgu (28 naslova i 13 kupova). Također, Jeunesse je i prošlog ljeta igrao u Europa ligi, ali je nakon izbacivanja finskog SP-a nokautiran od latvijskog Ventspilsa s ukupnih 5:1.

U Hajduku očekuje da će igrati s Ircima

Ždrijeb su u Hajduku prokomentirali kapetan Mario Maloča i dokapetan Goran Milović...

"U ovom trenutku su nam nepoznanice i Luksemburžani i Irci, ali siguran sam da će nas stručni stožer detaljno i na vrijeme upoznati sa suparnikom. Na nama je da se najbolje spremimo, naravno da želimo prolaz! Prvo pretkolo? Favorit je ipak Dundalk", kazao je Maloča, na kojeg se nadovezao Milović:

"Dobar nam je ždrijeb, očekujem da će nam Irci biti suparnik. Znat ćemo puno o njima nakon što odigraju prvu utakmicu. Isto tako, ne smijemo zaboraviti da je pretprošle sezone prvak Luksemburga Dudelange senzacionalno izbacio austrijskog prvaka Red Bull Salzburg."

Rijeka najgore prošla

Rijeka, koja je također imala povlašteni status u ždrijebu, u drugom će pretkolu igrati s boljim iz ogleda malteške Slieme Wanderers i mađarskog Ferencvarosa. Mađari su u ovom ogledu izraziti favoriti i bilo bi pravo čudo da ne izbore dvostruki okršaj s momčadi Matjaža Keka. Slavni mađarski klub prošle je sezone bio 3. u prvenstvu i tako je izborio nastup u Europa ligi, a prije 13 godina već su se jednom susreli s jednim hrvatskim klubom - Hajduk ih je u drugom pretkolu Lige prvaka izbacio boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što u 210 minuta igre nije bilo pogodaka.

EUROPA LIGA, ždrijeb 1. i 2. pretkola:

Prvo pretkolo:

Split - FC Mika (Armenija)

Drugo pretkolo:

Hajduk - Jeunesse Esch (Luksemburg) / Dundalk (Irska)

Rijeka - Sliema Wanderers (Malta) / Ferencvaros (Mađarska)

Hapoel Beer Sheva (Izrael) - Split / FC Mika

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider