Automoto
SPORTOVI
Automoto
To bi bila velika greška

VIDEO Pogledajte spektakularne kadrove kultne staze: Prijeti joj "gašenje"!

Formula 1 stigla je do svoje pretposljednje utrke za ovu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove nedjelje s početkom u 17:00 po našem vremenu legendarni Interlagos poprište je pretposljednje utrke sezone u Formuli 1.

Velika nagrada Brazila mogla bi odlučiti boj za naslov prvaka u konkurenciji vozača gdje Nico Rosberg ima 19 bodova prednosti pred Lewisom Hamiltonom (349:330).

Rosberg će, ako pobijedi, osvojiti svoj prvi naslov. Nijemac će prvak postati i ako bude drugoplasirani (u tom slučaju Hamilton mora biti četvrti ili lošiji), trećeplasirani (Hamilton šesti ili lošiji) itd.

Osim moguće odluke o novom svjetskom prvaku, fanovi F1 nedjeljnu će utrku popratiti i zbog toga jer bi mogla biti zadnja u Brazilu, barem na neko vrijeme.

Poslije 45 godina utrkivanja Brazil bi mogao izgubiti utrku zbog financijskih problema odnosno činjenice da organizatori više ne mogu pratiti zahtjeve čelnika F1. Službeno, Interlagos ima ugovor s F1 zaključno s 2020. godinom, ali u provizornom kalendaru za iduću sezonu još se uvijek vodi pod upitnikom.

Mitska staza, koja je u povijesti donijela pregršt spektakularnih dvoboja i na kojoj je u šest navrata padala odluka o svjetskom prvaku, mogla bi biti izbačena iz kalendara pred naletom novih zemalja kandidata koje ne pitaju za cijenu.

O važnosti Interlagosa govorio je nedavno i Felipe Massa koji će ove nedjelje po posljednji put utrkivati se tamo jer odlazi u mirovinu na kraju sezone.

Utrku bi dodatno trebala začiniti i kiša koja se najavljuje što će sigurno donijeti posebnu draž.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider