Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kroos i James od početka

Spektakl u Cardiffu: Zastrašujuća postava Reala po prvi trofej u sezoni!

Španjolski nogometni prvoligaši Real Madrid i Sevilla danas će na stadionu Millenium u Cardiffu odmjeriti snage u borbi za prvi trofej sezone, europski Superkup...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Kraljevski klub' u Cardiff dolazi kao europski prvak, dok je Sevilla prošle sezone slavila u Europskoj ligi. Oba kluba su po jednom osvojila ovaj pokal, Real Madrid 2002. godine protiv Feyenoorda (3-1), a Sevilla 2006. protiv Barcelona (3-0). Bit će to četvrti Superkup u kojem se sastaju klubovi iz iste zemlje.

Prije 14 godina Milan je bio bolji od Sampdorije, 1993. su se sastali Parma i Milan, a slavila je Parma, dok je 2006. Sevilla porazila Barcelonu.

"Oba kluba su imala odličnu sezonu i bilo bi lijepo novim trofejom otvoriti sezonu. Sevilla je prošle sezone igrala odlično, no ovoga ljeta je izmijenila momčad, pa je teško predvidjeti njezinu snagu. Bit će zanimljivo," kazao je Realov trener Carlo Ancelotti.

Real je ovoga ljeta potrošio 120 milijuna eura na tri igrača, iz Monaca je doveden James Rodriguez za 80 milijuna eura, iz Bayerna je stigao Toni Kroos sa 30 milijuna eura, a iz Levantea vratar Keylor Navas za 10 milijuna eura. Prema vijestima koje stižu iz Madrida Rodriguez i Kroos će biti u početnom sastavu, dok će Navas priliku čekati s klupe, a mjesto na vratima dobit će iskusni Casillas. Od prve minute u Realovom sastavu očekuje se i naš Luka Modrić, kao i posve oporavljeni Cristiano Ronaldo, ali i Velšanin Gareth Bale koji će nastupiti u rodnom gradu.

"Cijela moja obitelj i svi moji prijatelji bit će na tribinama. Jedva čekam utakmicu, bit će to poseban dvoboj," kazao je Bale.

Sevillu su tijekom prijelaznog roka napustila sedmorice igrača, među kojima su i trojica stožernih igrača Ivan Rakitić, Marko Marin i Diego Perotti. Klub su napustili i Alberto Botia, Nicolys Pareja i Stephane Mbia. Nova lica na Sanchez Pizjuanu su Aleix Vidal, Denis Suarez, Iago Aspas, Grzegorz Krychowiak i Daniel Carrico.

"Real je favorit, to je posve jasno. Međutim, protiv Seville nikome neće biti lako," smatra trener andaluzijske momčadi Unai Emery.

Utakmicu će voditi engleski sudac Markom Clattenburg.

VJEROJATNI SASTAVI:

Real Madrid: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao - Kroos, Modric - Bale, Rodriguez, Ronaldo - Benzema

Sevilla: Beto - Coke, Pareja, Fazio, Moreno - Krychowiak, Denis, Carriço, Iborra - Aspas, Bacca

(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider