Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
nije baš bajno

Španjolska se čudi, Katalonci se rugaju: Je li to 'Benitezov Real'?

Real Madrid odigrao je još jednu utakmicu bez postignutog pogotka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real je odigrao posljednju pripremnu utakmicu u predsezoni prije Trofeja Bernabeu protiv Galatasarayja 18. kolovoza i početka prvenstva 23. u Gijonu. Samo 0:0 u Norveškoj protiv Valerange neki su mediji dočekali s podsmijehom, naročito sportski dnevnici u Kataloniji.

Real je odigrao sedam pripremnih utakmica, a u čak četiri nije postigao niti jedini zgoditak. Roma, Milan i Bayern su nekako bili probavljeni, ali Valeranga? Ok, nije bilo Cristiana Ronalda ni Benzeme, ali su u navali igrali Jese kao špica, James desno, Odegaard lijevo i Bale kao 'desetka' koji ima ama baš potpunu slobodu u momčadi. Igrao je od prve minute i naš Luka Modrić.

Treba također reći i kako je Real u ostale tri utakmice u kojima je zabijao bio prilično efikasan. Četiri komada Manchester Cityju, tri Interu i dva Tottenhamu. Ali ipak…navijači Reala pomalo strepe da je to Benitezov Real.

''Zabrinjavajuće. Benitez se žalio na obranu u pripremama, ali treba biti zabrinut za napad'', piše Sport, dnevnik iz Barcelone dok se onaj poznatiji, El Mundo Deportivo malo i ruga:

''Barcelona je toj Valerangi prije dvije godine zabila sedam komada.''

El Pais piše kako Gareth Bale u Benitezovom Realu ima veliku slobodu, a u Norveškoj je to došlo do izražaja više nego ikad.

''Pucao je više nego na svim pripremnim utakmicama dosad.''

Ostali se mediji većinom slažu kako se u igri Reala nije vidjelo zajedništvo. Sigurno će to bolje izgledati s Cristianom Ronaldom u momčadi. Sad sve zanima kako će to izgledati kada Ronaldo i Bale budu igrali jedan pored drugoga.

Hoće li Baleova uloga 'desetke' postati stalna i kako će Portugalac reagirati na toliku slobodu u igru Velšanina oko kojeg, pisali su mnogi posljednjih tjedana, Benitez kani graditi svoj Real. Za sada se u utakmicama u kojima nisu igrali najbolji Real nije iskazao. Posljednji test je 18. kolovoza protiv Galatasarayja na Santiago Bernebuu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider