Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dan odmora pa...

Prva pobjeda hrvatskih hokejaša: Postigli čak 12 golova

Poslije nešto više od minute igre Hrvatska je povela, a onda se otvorilo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski hokejaši ostvarili su u srijedu prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu Divizije I skupina B pred oko 2000 navijača u zagrebačkom Domu sportova, svladavši Rumunjsku s uvjerljivih 12:5 (3-1, 4-2, 5-2).

Hrvatskim hokejašima je za prvi pogodak protiv Rumunja trebalo svega 66 sekundi. Igor Jačmenjak je uputio pak prema vratima, gdje je Nathan Perkovich skrenuo pločicu u mrežu, a pogodak je upisan iskusnom beku i kapetanu naše reprezentacije.

Već u 8. minuti Hrvatska je vodila 2-0. Dobro je s plave crte pucao Marko Tadić, rumunjski vratar odbio pak, a Matija Miličić ga u naletu spretno provukao kroz noge Ruczuju kojeg je nedugo potom rumunjski izbornik zamijenio Onodijem.

Rumunji su u 17. minuti uspjeli svladati Matu Tomljenovića, a to je učinio Levente Lorincz. No, samo pet sekundi poslije Hrvatska je opet došla do dva pogotka prednosti, nakon najljepše akcije u prvoj trećini. Ivan Puzić je iz svoje trećine uputio pločicu prema Luki Jarčovu, koji ju je proslijedio Ivanu Jankoviću. Mladi napadač je u perfektnom tajmingu ušao u napadačku trećinu, izbio sam pred Onodija i smireno poslao pak u mrežu za svoj prvijenac u službenim utakmicama za hrvatsku reprezentaciju.

Rumunji su se opasnima pokazali u kontranapadima, u kojima su bili vrlo precizni i učinkoviti. Jedan takav iskoristio je Peter u 24. minuti za smanjenje na 2-3. No, dvije minute poslije svoj prvi pogodak za Hrvatsku na ovom SP-u postigao je Borna Rendulić poslavši pak u gornji lijevi kut nakon solo prodora, kad je Hrvatska imala igrača više. Luka Jarčov je u 28. minuti, na asistenciju najboljeg igrača utakmice Ivana Jankovića povisio vodstvo na 5-2, a još jedan pogodak s igračem više postigao je David Brine (31). Na 6-3 smanjio je Fodor, a konačnih 7-3 nakon druge trećine svojim je drugim pogotkom postavio Janković.

Mike Glumac je trebao samo 11 sekundi u posljednjoj trećini da solo prodorom donese Hrvatskoj pet pogodaka prednosti. S dva gola u razmaku od 50 sekundi Rumunji su se približili na tri pogotka, ali uslijedio je jednako brz hrvatski odgovor. Matija Miličić i Marko Šakić postigli su dva pogotka u razmaku od 20 sekundi za vodstvo Hrvatske 10-5. Borna Rendulić je kod posljednja dva pogotka bio asistent, a strijelci za konačnih 12-5 i najuvjerljiviju pobjedu Hrvatske u nastupima u Diviziji I bili su Mislav Blagus i Kenny MacAulay.

Protiv Estonije i Litve 'biti ili ne biti'

U četvrtak je ponovno dan odmora, a potom će u petak i subotu biti odigrana posljednja dva kola u kojima će izabranici Alana Letanga tražiti put prema brončanom odličju, jer su prva dva mjesta rezervirana za Ukrajinu i Veliku Britaniju. Na putu prema željenom odličju hrvatski oklopnici u petak (20 sati) moraju svladati Estoniju koja je nakon tri kola na samo jednom bodu osvojenom u dvoboju s Britancima. U slučaju pobjede u tom dvoboju, Hrvatska će se u subotu (20 sati) boriti za broncu protiv Litve koja je u prva dva kola ostvarila uvjerljive pobjede protiv Estonije i Rumunjske.

Treći dan natjecanja u Domu sportova obilježile su uvjerljive pobjede favorita. Ukrajina je sa 7-1 nadigrala Estoniju, a Velika Britanija je s čak 8-0 svladala dosad neporaženu Litvu.

HRVATSKA - RUMUNJSKA 12:5 (3-1, 4-2, 5-2)

Zagreb, Dom sportova. Gledatelja: 2000.
Strijelci: 1-0 Jačmenjak (2), 2-0 Miličić (8), 2-1 Lorincz (17), 3-1 Janković (17), 3-2 Peter (24) - SH, 4-2 Rendulić (26) - PP1, 5-2 Jarčov (28), 6-2 Brine (31), 6-3 Fodor (33), 7-3 Janković (37), 8-3 Glumac (41), 8-4 Csergo (49), 8-5 Fodor (50), 9-5 Miličić (51), 10-5 Šakić (51), 11-5 Blagus (54), 12-5 MacAulay (54)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider