Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bodovi (zasad) ostaju

U Dinamu šokirani, UEFA im javila da je Ademi pao na doping testu nakon Arsenala!

Dinamov dokapetan je nakon utakmice 1. kola skupine F Lige prvaka pao na doping testu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arijan Ademi bio je pozitivan na doping testu nakon utakmice Dinamo - Arsenal te je UEFA protiv njega otvorila postupak. Vijest je objavio Makedonski nogometni savez.

"Dobili smo službeni dopis od UEFA-e kako je makedonski reprezentativac i igrač Dinama iz Zagreba Arijan Ademi bio pozitivan na dopinškoj kontroli nakon utakmice Lige prvaka protiv Arsenala", objavili su Makedonci.

Ukoliko i B nalaz bude pozitivan, makedonskom reprezentivcu i kapetanu Dinama prijeti i do dvije godine suspenzije iz nogometa. Što se tiče Dinama, barem dva igrača moraju pasti na doping testu da krivnju snosi klub. Da se to dogodi, Dinamo bi izgubio bodove, ali bi mogao biti i izbačen iz natjecanja. Drugi igrač Modrih je prošao na testu, no UEFA bi mogli narediti nova testiranja ostalih nogometaša.

O svemu se na službenoj oglasio i Dinamo obaviješću koju u cijelosti prenosimo.

"Upoznati smo s rezultatima doping kontrole nakon utakmice 1. kola Lige prvaka protiv Arsenala i da je naš igrač Arijan Ademi bio pozitivan te je protiv njega UEFA otvorila postupak.

Prema pravilima Uefe GNK Dinamo ne smije komentirati dok traje disciplinski postupak i dok ne bude gotov nalaz B kontrole.

Naši igrači su godinama nakon europskih i prvenstvenih utakmica redovito podvrgnuti doping kontrolama i nikada se ovako nešto nije dogodilo tako da moramo reći da smo iznenađeni ovakvim rezultatom. Arijan Ademi je šest puta testiran u zadnjih godinu dana i svaki puta je nalaz bio negativan. Isto tako igrači su od početka sezone više puta testirani od strane Uefe i Hrvatske antidopinške agencije te su svi nalazi uvijek bili negativni.

Kada ćemo imati više informacija putem službene stranice ćemo obavijestiti navijače i javnost", priopćili su iz Dinama.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider