Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obala Bjelokosti jedva prošla

Šok i nevjerica u Nigeriji: Ništa od obrane naslova na Afričkom kupu nacija

Najveće iznenađenje kvalifikacija za završni turnir Afričkog prvenstva jest ispadanje Nigerije, koja neće braniti naslov prvaka na natjecanju u Ekvatorijalnoj Gvineji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nigerijci su kod kuće u zadnjem kolu dočekali Južnu Afriku, koja se već ranije plasirala na Afrički kup nacija. Kako je utakmica završila 2-2, Nigerijci su kvalifikacije završili na trećem mjestu skupine. Pretekao ih je Kongo koji je s 1-0 pobijedio na gostovanju u Sudanu i time izbacio Nigerijce. Južnoafrikanci su šokirali Nigerijce s dva pogotka Tokelo Rantiea, a zgodici Sone Alukoa u završnici domaćinu su donijeli samo remi i ispadanje.

Nogometaši Obale Bjelokosti plasirali su se tek u zadnjem kolu kvalifikacija na završni turnir Afričkog prvenstva odigravši kod kuće 0-0 s Kamerunom. Kamerunci su se već ranije plasirali na Afrički kup nacija, no u Abidjanu su došli ne izgubiti i to im je uspjelo, unatoč isključenju Stephanea Mbie u 59. minuti. Za Obalu Bjelokosti je i bod bio dovoljan za drugo mjesto s 11 bodova, dok trećeplasirani DR Kongo, koji je kod kuće slavio protiv Sierra Leonea s 3-1, ima devet bodova i u konkurenciji je da kao najbolji treći prođe na završnicu koja će se u siječnju i veljači održati u Ekvatorijalnoj Gvineji. Podsjetimo, ta je zemlja postala novi domaćin nakon odustajanja Maroka zbog straha od ebole.

Na završni turnir su se dosad plasirali Kamerun,Obala Bjelokosti, Kongo, Alžir, Zelenortski otoci, Južna Afrika, Tunis, Zambija, Burkina Faso, Gabon, Senegal, Gana, Mali i Gvineja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider