Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva šteta...

Slavni klub sve bliže gašenju: Je li ovo posljednji udarac?

Posljednji sastav talijanskog nogometnog prvenstva Parma morala je odgoditi svoju drugu uzastopnu utakmicu jer su igrači odbili otputovati na gostovanje kod Genoe zbog neisplaćenih plaća.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošle nedjelje utakmica Parma - Udinese odgođena je jer u Parmi nisu imali novaca za plaćanje osiguranja utakmice, a u petak su igrači odbili putovati u Genovu gdje su trebali igrati u nedjelju.

"Nećemo igrati u nedjelju. Tražili smo odgodu, a ako ju ne dobijemo stupamo u štrajk i izgubit ćemo sa 3-0 bez borbe", izjavio je kapetan Parme Alessandro Lucarelli nakon čega je Talijanski nogometni savez (FIGC) dopustio odgodu utakmice.

Ipak, iz FIGC-a su dodali kako je ovo posljednji put da dopuštaju odgodu Parmine utakmice.

"S obzirom na moral igrača pristao sam na odgodu, ali ne možemo to raditi svake nedjelje. Administrativno je riječ o vrlo ozbiljnoj situaciji i ne može se ponavljati osim u slučaju da intervenira viša instanca. U ovim slučajevima odlučuje Izvršni odbor saveza iako ja preuzimam osobnu odgovornost", rekao je predsjednik FIGC-a Carlo Tavecchio.

Parma ima samo 10 osvojenih bodova na ljestvici, te za 17-plasiranom Atalantom, koja drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak u ligi zaostaje čak 13 bodova. Klupski dug procjenjuje se na oko 100 milijuna eura, te je najrealnija opcija stečaj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider