Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Raketina berba ide dalje

Slavlje Barcelone u Madridu: Sredili Alaves i uzeli Kup kralja

Turbulentnu sezonu Katalonci su uspjeli završiti osvajanjem trofeja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U finalu Kupa kralja, na oproštaju od legendarnog Atleticova stadiona Vicente Calderon, Barcelona je s 3:1 pobijedila Alaves i time po rekordni 29. put osvojila ovo natjecanje.

Na isteku pola sata igre Katalonci su uspjeli probiti bedem hrabrih Baska. Prekrasnim udarcem s ruba šesnaesterca Lionel Messi je doveo Barcu u vodstvo koje nije dugo potrajalo.

Naime, u 33. minuti je francuski branič Theo Hernandez fantastično izvedenim slobodnim udarcem neobranjivo pogodio i matirao Jaspera Cillessena.

Kada se već činilo da će momčadi na poluvrijeme s neriješenim rezultatom, Neymar je u 45. minuti bio strijelac, a onda je u trećoj minuti nadoknade zabio i Paco Alcacer.

Rezultat se u nastavku nije mijenjao, Barca je rutinski iskontrolirala tijek zbivanja i uzela trofej, svoj drugi u ovoj sezoni (u kolovozu su osvojili Superkup).

Naš Ivan Rakitić na terenu je bio do 83. minute kada ga je zamijenio Aleix Vidal. Rakitić je tako u svojoj trećoj sezoni na Camp Nouu osvojio i treći put Kup kralja, a ovo mu je ukupno deveti trofej s Barcom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider