Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Malo fali

Slaven Bilić veliki favorit za klupu West Hama: 'Donio sam odluku...'

Hrvatski trener Slaven Bilić vodit će Bešiktaš još jednu utakmicu, a onda bi se mogao dogoditi transfer karijere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bešiktaš će i drugu sezonu pod vodstvom Slavena Bilića završiti na trećem mjestu turskog prvenstva. Bili su u igri za naslov do nekoliko kola prije kraja, a onda je stigao niz od tri utakmice bez pobjede koje su koštale Bilića senzacionalnog naslova i na kraju – posla.

''Donio sam odluku. Iduće sezone neću voditi Bešiktaš. Preuzimam odgovornost što Bešiktaš u ove dvije sezone nije osvojio naslov prvaka, no ponosan sam na dane provedene u Istanbulu," poručio je Bilić nakon nedjeljnog poraza u velikom derbiju od Galatasaraya 0-2

Ali, ne bi trebao dugo tugovati jer sudeći po engleskim medijima i kladionicama hrvatski je trener prvi favorit za novog trenera West Ham Uniteda. Klub iz istočnog Londona završio je 12. u Premier ligi iako je većinu sezone izgledao jako dobro. Nakon poraza u Newcastleu u nedjelju, klub je objavio kako neće produžiti ugovor Samu Allardyceu, no to se najavljivalo i dosta ranije.

Donedavno je favorit za njegovog nasljednika bio Rafa Benitez, ali Španjolac je odbio taj posao. Tako je apsolutni favorit na kladionicama naš Slaven Bilić. Na Sky Betu je koeficijent 2, a negdje je čak i 1.30 što je za mnoge na Otoku znači da je taj dolazak tek stvar formalnosti.

Spominju se još imena Stevea McLarena oko kojeg se spominje koeficijent 5, te David Moyes kojem je koeficijent 12.

Bilić ove sezone čak tri puta dolazio u Englesku

Bilić je u ovoj sezoni čak tri puta stizao u Englesku. Bešiktašu je nedostajao jedan jedini gol da izbaci Arsenala u borbi za skupine Lige prvaka, Tottenhama je pobijedio u skupini Europa lige, a Liverpoola izbacio u osmini finala tog natjecanja.

Slaven Bilić je veliki navijač tog kluba u kojem je igrao sezonu 1996./1997. Njegov povratak u 'Čekićare' prilično je realan iako ne siguran. Potraga West Hama za novim trenerom tek je krenula, zasad Bilić vodi u toj utrci, i to vrlo uvjerljivo.

Zanimljivo, Bilić ne bi bio prvi Hrvat na čelu jedne momčadi u Premierligi. Velimir Zajec vodio je Portsmouth u jesen 2004., ali taj izlet na klupu iz direktorskog ureda trajao je tek nekoliko utakmica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider