Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Aktivira klauzulu

Bilić slaže novi West Ham: U planu i velika 'otimačina'

Iako je još uvijek aktivan na dva fronta, Bilić polako slaže kadrovsku križaljku za novu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bilićev West Ham ovog bi tjedna trebao objaviti da je otkupio ugovor argentinskog veznjaka Manuela Lanzinija (23), koji je na početku sezone došao na posudbu iz Al Jazire, kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ugovor je spreman već tjednima, ali vodstvo kluba čekalo je da vidi u kakvoj će se formi Lanzini vratiti na teren nakon ozljede, objavili su u utorak britanski mediji.

Argentinac opravdao očekivanja

Budući da je potvrdio reputaciju koju je imao kada je igrao za River Plate, u klubu su odlučili dovršiti posao te isplatiti Al Jaziri 9.5 milijuna eura.

Lanzini je ove sezone odigrao 17 utakmica u Premierligi, te je upisao četiri gola i jednu asistenciju.

Stiže i odlični Norvežanin?

Uskoro bi uz potvrdu realizacije transfera Lanzinija trebala stići još jedna. Njemački mediji pišu kako će Havard Nordtveit, odlični defenzivni vezni iz Borussije Moenchengladbach, karijeru nastaviti upravo u West Hamu.

Nordtveitu, koji je prije pet godina stigao u Borussiju iz Arsenala kao veliki talent, istječe ugovor ovog ljeta, već je dao do znanja klupskim čelnicima da ga neće produžiti, a zasad je otkrio kako će karijeru nastaviti na Otoku. Nijemci su uvjereni da će to biti West Ham.

Bilić spreman ući u veliki rizik

Osim toga, u West Hamu, koji ima priliku izboriti Ligu prvaka i polufinale FA kupa, u ljeto planiraju jedan senzacionalan transfer. Slaven Bilić želi dovesti veznjaka Jacka Wilsherea (24).

On je tijekom karijere imao puno problema sa ozljedama, a tako je bilo i ove sezone u kojoj nije odigrao niti jednu utakmicu jer se je ozlijedio prošlog ljeta za vrijeme klupskih priprema.

Procjenjuje se da će Arsenal tražiti 25 milijuna eura za Wilsherea, koji je kao dječak bio navijač Čekićara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider