Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Seli u West Ham?

Slaven Bilić odlazi iz Bešiktaša!

Nakon što je prosuo mogućnost za senzacionalni naslov, Bešiktaš će od iduće sezone dobiti novog trenera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već se tijekom utorka u turskim medijima špekuliralo kako će Slaven Bilić dobiti crveno svjetlo za iduću sezonu, a nakon sastanka upravnog odbora to je potvrdio i gazda kluba Fikret Orman. On je najavio tamošnjim medijima kako hrvatski trener odlazi na kraju sezone.

Posjetimo, Bilić je s Bešiktašem bio u igri za naslov do samog kraja sezone, ali su se u posljednja tri kola dogodila tri velika kiksa. Bešiktaš je osvojio tek dva od mogućih devet bodova protiv Gaziantepspora, Akhisara i Konyaspora. Te tri utakmice definitivno su presudile i Slavenu Biliću koji nakon dvije sezone napušta Istanbul.

Mnoge ne čudi takva odluka kluba. I sam Slaven Bilić je u turskim medijima najavio vjerojatni odlazak.

''Preuzimam svu odgovornost. Ispričavam se navijačima i upravi. Znam da u ovakvim situacijama u ovoj zemlji prvi strada trener.''

No, s obzirom na cijelu situaciju oko kluba velik je broj onih koji se baš čude tjeranju Bilića koji će odraditi posljednju godinu ugovora bez aktivacije dodatne. Bešiktaš je s puno manjim budžetom i dosta slabijom momčadi od najvećih rivala Fenerbahčea i Galatasarayja bio u igri za naslov koji bi bio senzacionalan. Zašto? Bešiktaš cijelu sezonu ne igra na svom stadionu koji se preuređuje, a većinu je 'domaćih' utakmica odigrao u Ankari a ne u svom Istanbulu.

Ipak, to 'vrućim' Turcima ne znači previše i Bilić će na klupi Bešiktaša biti još samo dvije utakmice. Moguća nova destinacija mogla bi biti Engleska. Navodno je drugi na listi favorita za novog trenera West Ham Uniteda, nakon Rafaela Beniteza.

U Bilićevoj eri Bešiktaš je slavio u 47 utakmica, uz 22 remija i 21 poraz. Kao veliki favorit za nasljednika Hrvata, najviše se spominje Mircea Lucescu, dogogodišnji trener Šahtara.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider