Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedna bitna razlika

Ovo je razlog dominacije: Bilić objasnio zašto je Chelsea toliko moćan

Chelsea ove sezone dominira Premierligom, a Slaven Bilić je objasnio koja je njihova prednost u odnosu na konkurenciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slaven Bilić je u razgovoru za Evening Standard otkrio zašto je Chelsea Antonija Contea ove sezone prvi favorit za naslov. Prema Biliću, postoji jedna ključna razlika između Chelseaja i ostalih momčadi iz vrha tablice.

„Bitna razlika između Conteovog Chelseaja i, recimo, Manchester Cityja i Arsenala, je da ti klubovi žele igrati lijepo i pobjeđivati sa stilom. Chelseaju to nije bitno. Oni žele samo pobjede i zbog toga su spremni žrtvovati ljepotu,“ rekao je Bilić.

„Ne zanima ih lopta, ne žele vas nadigrati. Čvrsti su, brzi i vješti u tranziciji. Kad imaju svoj dan, Arsenal, City ili Liverpool igraju nogomet koji je puno više 'seksi', ali Chelsea je kao kažnjenički odred – napravite jednu grešku i gotovi ste.“

Conteov stroj trenutno ima deset bodova prednosti nad drugoplasiranim Tottenhamom 11 kola prije kraja. S gradskim rivalima dijele titulu najbolje obrambene momčadi lige – primili su 20 golova, dok su na drugoj strani terena s 57 postignutih golova na drugom mjestu iza Liverpoola s 58.

Bilić još ne želi proglasiti Chelsea prvacima jer je u kalendaru ostalo dovoljno utakmica za preokret, ali smatra da su Bluesi prvi favoriti.

„Mogli bi ispustiti titulu samo uz veliku dozu nesreće jer sam siguran da neće izgubiti fokus i intenzitet,“ zaključuje Bilić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider