Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rušili su i van gaala

Pronašli zamjenu za Slavena Bilića: Evo tko bi ga mogao naslijediti!

Slaven Bilić nalazi se na 'tankom ledu' u West Hamu nakon novog kola bez pobjede...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon nepotpunih sedam kola nove sezone engleske Premierlige još se nijedan klub nije odlučio na smjenu menadžera. Međutim glasine oko takve radnje pojačale su se nakon subotnjeg poraza Swanseaja i nažalost remija West Hama našeg Slavena Bilića.

Iako je prekinuo negativan niz od čak četiri uzastopna poraza remijem protiv Middlesbrougha, uprava West Hama nije sretna što njihov klub nakon sedam kola ima četiri boda i drži 18. mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Britanski mediji poznati su po špekuliranju, kritiziranju pa i prijevremenom smjenjivanju menadžera. Izuzetak nije ni naš Bilić, kojem su već pronašli nasljednika.

"Potencijalni kandidati za Bilićeva nasljednika su Rudi Garcia i Roberto Mancini, Talijan koji je osvojio naslov prvaka s Manchester Cityjem", piše Express.

Garcia od siječnja nije u trenerskoj akciji nakon što je dobio otkaz u Romi. Mancini je bio trener Intera do kolovoza ove godine kada je sporazumno napustio talijanski klub.

No to su sve samo špekulacije. Sjetimo se samo koliko su dugo smjenjivali Louisa van Gaala lani, pa je Nizozemac svejedno dočekao kraj sezone na klupi Uniteda. Dobre vijesti za Bilića su dvotjedna stanka koja slijedi zbog reprezentativnih obaveza, a potom i nešto lakši raspored u idućih pet utakmica.

'Čekićari' najprije idu u goste ne odviše jakom Crystal Palaceu, pa dočekuju pretposljednji Sunderland ali i moćni Chelsea. Kolo nakon toga gosti su nepredvidljivom Evertonu, a onda na Olimpijski stadion stiže trenutno posljednje plasirani Stoke City.

Tri pobjede u idućih pet kola mogle bi primiriti upravu i navijače. Sunderland i Stoke City moraju pasti na domaćem stadionu, jer će u suprotnom Bilić (vjerojatno) početi pakirati kofere.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider