Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliko pojačanje

Sjajni Slovenac potpisao za Rijeku i ispalio: To je najveći klub u Hrvatskoj!

Pri kraju prijelaznog roka na Rujevicu je stigao odličan nogometaš.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poslije obavljenog liječničkog pregleda trogodišnji ugovor s Rijekom potpisao je Matic Črnic, 24-godišnji slovenski reprezentativac koji igra na poziciji lijevog krila.

Črnic je nedavno debitirao za reprezentaciju Slovenije a šira javnost upoznala ga je nakon što je s dva gola srušio West Ham u trećem pretkolu Europa lige. Nema sumnje, Črnic je veliko pojačanje za Riječane u borbi za naslov prvaka s Dinamom.

"Prekrasno je kada potpišeš za najveći klub u Hrvatskoj", izjavio je Črnic, očito u želji da se dodvori navijačima Rijeke.

"Raduje me što ću postati dio jedne zanimljive priče koju Rijeka piše. Imao sam ponude iz Engleske i Njemačke, ali Rijeka je za mene iskorak u karijeri, a u budućnosti možda i stanica prema najvećim europskim klubovima", ustvrdio je Črnic čije je riječi potvrdio i sportski direktor Domžala Matej Oražem:

"Nije bilo realno da Matica zadržimo u svojoj momčadi pa smo odlučili ispoštovati njegovu želju da karijeru nastavi u Hrvatskoj", kazao je Oražem.

Črnic: Možemo se boriti za vrh

Črnic je očito dobro upoznat s odnosom snaga u HNL-u.

"Dinamo je veliki konkurent Rijeci, kao i Hajduk. Uskoro nas očekuje utakmica protiv Dinama, moramo se dobro pripremiti i pokazati pred svojim navijačima da se možemo boriti za vrh", rekao je slovenski nogometaš koji je već imao prilike raditi s trenerom Matjažom Kekom.

"Trenirao me je šest mjeseci u mlađim uzrasnim kategorijama u Mariboru, a sada ću dobiti priliku još ga bolje upoznati", zaključio je Črnic.

Kek: Dobili smo ono što smo tražili

Matjaž Kek izrazio je svoje zadovoljstvo novim angažmanom.

"Mislim da je Rijeka dobila igrača koji odgovara onome što mi tražimo. Pokazao je želju da dođe, aktualni je reprezentativac i vrlo bitno sve je išlo u financijske okvire koje je zadala Rijeka. U Rijeci se vrlo teško dokazati i to je prva poruka svima koji dođu", zaključio je Kek.

Črnic je drugo pojačanje za ofenzivni dio momčadi Rijeke kojoj je prije dva tjedna pristupio Alexander Gorgon, drugi strijelac austrijske Bundeslige u prošloj sezoni s 19 postignutih golova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider