Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Bili smo bolji'

Sjajni Rakitić najavio početak Barcine dominacije i zahvalio se 'otpisanome'

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić bio je 'izvan sebe' nakon osvajanja naslova Lige prvaka s Barcelonom i nakon što je u pobjedu 3:1 nad Juventusom ugradio jedan pogodak...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ovo je samo početak naše dominacije i siguran sam da ćemo dominirati i u sljedećim sezonama", kazao je nakon trijumfa Barcelone u finalu Lige prvaka.

Rakitić je na početku ove sezone koja je na izmaku doveden od strane Andonija Zubizarrete, bivšeg sportskog direktora Barcelone, koji se nakon FIFA-ine suspenzije zbog neregularnih radnji prilikom transfera povukao sa svoje pozicije. Rakitić mu se nije zaboravio zahvaliti.

"Hvala Zubiju, klubu i svima koji su me željeli dovesti. Ova pobjeda je nešto nevjerojatno", rekao je odmah nakon utakmice strijelac pogotka za 1:0.

"Jako sam sretan. Ne samo zbog sebe samog, već i zbog cijele momčadi koja je naporno radila cijele sezone. Iskreno i uz svo dužno poštovanje Juventusu, bili smo bolja momčad. Detalji su bili na našoj strani i zato mi sada slavimo naslov pobjednika".

Pogodak koji je u 4. minuti postigao hrvatski reprezentativac treći je najbrži u završnim utakmicama najprestižnijeg klupskog nogometnog natjecanja.

U eri Lige prvaka od 1992. godine od Rakitića su brži samo pogoci Paola Maldinija u 1. minuti 2005. godine, te Gaizke Mendiete u trećoj minuti finala 2001. godine. Najbrži pogodak Lige prvaka postignut je nakon samo 10 sekundi igre, a dao ga je Roy Makaay 2007.

Podsjetimo, Barca je povela u četvrtoj minuti golom hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića, izjednačio je Alvaro Morata u 55. minuti, pogodak za novo vodstvo Barce zabio je Luis Suarez u 68. minuti, a pobjedu katalonskog kluba potvrdio je Neymar u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider