Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nekoliko prijava

Poznate kazne zbog incidenata na derbiju, kažnjeni i Hajduk i Dinamo

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Saša Pavličić-Bekić s utakmica 20. kola dobio je tri prijave zbog isključenja igrača i predstavnika kluba te tri prijave protiv klubova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrač Hajduka Lorenco Šimić zbog isključenja u sudačkoj nadoknadi utakmice Hajduk-Dinamo (hvatanje protivničkog igrača za vrat i bacanje na pod) te ulaska u teren za igru po završetku utakmice u pokušaju da dođe do suca kažnjen je s tri utakmice zabrane igranja i novčanom kaznom 4.000 kuna.

Nikola Matas (Osijek) koji je isključen na utakmici Inter Zaprešić-Osijek zbog dvije opomene mora pauzirati jednu utakmicu i platiti 3.000 kuna.

Tomislav Vranjić, predstavnik HNK Cibalia na utakmici Slaven Belupo-Cibalia, udaljen je s klupe u 72. minuti zbog vrijeđanja suca te odbio napustiti ograđeni dio igrališta zbog čega je morala intervenirati redarska služba, kažnjen je zabranom obavljanja funkcije u nogometu u trajanju od mjesec dana i 6.000 kuna.

Na utakmici Hajduk-Dinamo u više navrata od strane navijačke skupine Torcida zabilježeno je neprimjereno i neprihvatljivo skandiranje rasističkih, šovinističkih i poruka s pozivom na nasilje te je tijekom utakmice zapaljeno više desetaka raznih pirotehničkih sredstava zbog čega je sudac morao dva puta prekidati igru. Kako se radi o učestalim prekršajima iz članka 67. i ponovljenim prekršajima iz članka 88. DP HNS-a HNK Hajduk je kažnjen novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 55.000 kuna.

Zbog paljenja vatre na tribini na istoj utakmici u 83. minuti od strane navijačke skupine BBB novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna kažnjen je Dinamo.

Rijeka mara platiti kaznu u iznosu od 8.000 kuna zbog paljenja tri baklje u 61. minuti utakmice Rijeka-Istra 1961 na istočnoj tribini stadiona.

Hajduk mora platiti i kaznu u iznosu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja na utakmici Hajduk-Dinamo (čl. 54. DP HNS) na kojoj je pet igrača dobilo žute kartone, a jedan je isključen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider