Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na meti velikana

Veliki transfer hrvatskog reprezentativca: Atletico izgubio bitku

Dobre partije nisu ostale nezapažene pa se hrvatski reprezentativac našao na meti velikih klubova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema tvrdnjama talijanskog Sky Sporta 24-godišnji hrvatski nogometni reprezentativac Šime Vrsaljko ovog će ljeta preseliti iz Sassuola u redove doprvaka Napolija, a prema nepotvrđenim informacijama visina odštete je fiksnih 15 milijuna eura, uz predviđene dodatne bonuse.

Vrsaljko je u prošloj sezoni za Sassuolo nastupio u 35 od 38 utakmica u Serie A te zabilježio četiri asistencije. Jednu je utakmicu propustio zbog crvenog kartona, a jednu zbog akumuliranih javnih opomena, dok ga je trener Eusebio di Francesco poštedio nastupa u posljednjem kolu, jer je Sassuolo osigurao šesto mjesto.

Vrsaljkove dobre partije u dvije sezone provedene u Sassuolu nisu ostale nezapažene pa se hrvatski reprezentativac našao na meti velikih talijanskih klubova. Juventus i Napoli su iskazali najveće zanimanje, a prema nekim informacijama u utrku za transfer 24-godišnjeg bivšeg igrača zagrebačkog Dinama uključio se i Atletico Madrid.

No, čini se da je Napoli bio najizdašniji u svojoj ponudi i dobio bitku s velikanima pa će Vrsaljko, po svemu sudeći, od sljedeće sezone domaće utakmice igrati na stadionu San Paolo i pridružiti se suigraču iz reprezentacije Ivanu Strinić. Prema nepotvrđenim informacijama iz službenih izvora Sassuolo će za Vrsaljkov prijelaz dobiti 15 milijuna eura, a iznos odštete mogao bi se popeti i do iznosa od 20 milijuna, ovisno o tome koliko će hrvatski reprezentativac igrati i koliko će uspješan Napoli biti u nadolazećim sezonama.

Vrsaljko se trenutno nalazi na pripremama s hrvatskom nogometnom reprezentacijom u Svetom Martinu na Muri i bori se za mjesto među 23 igrača koji će biti u sastavu 'vatrenih' na Europskom prvenstvu u Francuskoj od 10. lipnja do 10. srpnja. Vrsaljko je bio u sastavu reprezentacije koju je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu vodio Niko Kovač. Bio je kapetan mlade reprezentacije, a u hrvatskoj A vrsti debitirao je 9. veljače 2011. godine pod vodstvom Slavena Bilića te skupio 17 nastupa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider