Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vatreno otvaranje

Sevilla u 'ludoj' utakmici s 10 golova slavila protiv Espanyola

Nakon Barcine šestice i Sevilla je zabila šest pogodaka svom suparniku na otvaranju nove sezone u španjolskoj Primeri...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvoboju prvog kola španjolskog nogometnog prvenstva Sevilla i Espanyol su na Sanchez Pizjuanu odigrali 'ludu' utakmicu sa čak deset golova, a na koncu je domaćin slavio 6-4.

Već u prvom poluvremenu je palo šest golova. Gosti su vodili 1-0 i 3-2, ali se na odmor otišlo rezultatom 3-3. U nastavku susreta Sevilla je zabila još tri gola i pobjegla na 6-3, da bi gosti tek ublažili poraz.

Golove za Sevillu zabili su Pablo Sarabia (15), Luciano Vietto (22, 45+1), Franco Vazquez (54), Wissam Ben Yedder (66) i Hiroshi Kiyotake (74), dok su strijelci za goste bili Pablo Piatti (8), Hernan Perez (26), Victor Sanchez (44) i Gerard (79).

Premda je na ovoj utakmici palo čak 10 pogodaka, to nije najefikasnija utakmica u povijesti španjolskog prvenstva. Rekord je 14 golova iz 1933. godine kada je Athletic Bilbao pobijedio Racing Santander 9-6.

Golijadu su vidjeli i gledatelji na stadionu Camp Nou gdje je Barcelona krenula u obranu naslova prvaka Španjolske pobjedom 6-2 protiv Real Betisa. Prvi gol postigao je Arda Turan (6), dva Lionel Messi (37, 58), a tri Luis Suarez (42, 56, 82), dok je oba gola za goste postigao Ruben Castro (21, 84). Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta za Barcelonu.

U subotu su još igrali Granada - Villarreal, a završilo je 1-1. U petak su odigrana prva dva susreta nove sezone Primere, Deportivo je svladao Eibar sa 2-1, dok su Malaga i Osasuna odigrale 1-1.

U nedjelju će na teren Sporting - Athletic, Real Sociedad - Real Madrid i Atletico - Alaves, a u ponedjeljak Celta - Leganes i Valencia - Las Palmas.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider