Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neočekivani poraz Rome

VIDEO Uvjerljiva Fiorentina: Pogledajte asistencije Kalinića i Milića

Nogometaši Fiorentine pobijedili su na gostovanju Empoli 4-0 u susretu 13. kola talijanskog prvenstva, dok je Roma izgubila na gostovanju u Bergamu od Atalante 1-2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Viole'' su deklasirale Empoli uz po dva gola Filippa Bernardeschija (27, 59) i Josipa Iličića (47-11, 67). Za prvi pogodak gostiju asistirao je hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić, a za treći Hrvoje Milić. Kalinić je odigrao cijeli susret, baš kao i Milan Badelj i Miličić.

Roma je poražena u Begamu 1-2 premda je vodila 1-0 nakon prvog poluvremena. Goste je u vodstvo doveo Perotti u 40. minuti iz jedanaesterca, no Atalanta je nastavku sjajnom igrom okrenula rezultat. Izjednačio je Mattia Caldar u 62. minuti, a pobjedu domaćinu donio je Franck Kessie iz kaznenog udaraca u 90. minuti.

Genoa, koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, izgubila je u Rimu od Lazija 1-3. Domaćin je poveo golom Felipea Anderson u 11. minuti, izjednačio je Lucas Ocampos u 53. minuti, no u idućih deset minuta 'nebesko-plavi' su zabili dva gola za pobjedu. Prvo je Lucas Biglia poentirao iz kaznenog udarca u 57. minuti za 2-1, a u 65. minute je Wallace razriješio sve dvojbe. U posljednjim trenucima susreta gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Lucas Orban.

Bologna je slavila protiv Palerma 3-1, a za goste je branio Josip Posavec

Za priču dana pobrinula se Sampdorija koja je do 84. minute kod kuće gubila 0-2 od Sassuola, no u posljednjih šest minuta je zabila tri gola za veliki preokret i pobjedu. Strijelci za goste bili su Federico Ricci (64) i Antonino Ragusa (74), dok su tvorci preokreta bili Fabio Quagliarella (84) i Luis Muriel (85, 90+1-11m).

Na ljestvici vodi Juventus sa 33 boda, Roma ima 26, a Milan, Lazio i Atalanta po 25 bodova.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider