Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će spektakl

VIDEO Napoli uz pomoć suca ostao ispred Juventusa uoči velikog sudara

Nastavlja se uzbudljiva borba na naslov prvaka Italije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Napolija i Juventusa upisali su pobjede protiv Carpija (1-0) i Frosinonena (2-0) u susretima 24. kola Serie A i uoči međusobnog derbija u idućem kolu Napoli ima dva boda prednosti.

Napoli će dočekati gostovanje u Torinu sa osam uzastopnih pobjeda, dok je Juve nanizao 14 uzastopnih ligaških pobjeda.

Napoli je teškom mukom slomio Carpi i to golom Gonzala Higuaina iz jedanaesterca u 69. minuti. Bio je to već 24. pogodak argentinskog napadača ove sezone i uvjerljivo je vodeći strijelac Serie A. Ivan Strinić nije natupio u pobjedničkim redovima.

Domaćinu je put do pobjede otvorio sudac Daniele Doveri koji je u 56. minuti isključio Raffaelea Bianca premda je prekršaj načinio njegov suigrač Cristian Zaccardo. Igrači Carpija su prosvjedovali kod suca, no Doveri nije promijenio odluku. Napoli je igrača više iskoristio 13 minuta kasnije kada je Higuain realizirao kazneni udarac. Bila je to rekordna klupska osma uzastopna pobjeda Napolija koji je dosadašnji rekord od sedam pobjeda ostvario u sezoni 1987/88.

Teškom mukom pobjedu je ostvario i Juventus koji je na gostovanju kod Frosinonea slavio 2-0. Juve je oba gola zabio u posljednjih 15 minuta susreta, a strijelci su bili Cuadrado (75) i Paulo Dybala (90+1). Mario Mandžukić je propustio susret zbog ozljede.

Milan je nakon dvije uzastopne pobjede remizirao na San Siru odigravši 1:1 protiv Udinesea. Gosti su poveli u 17. minuti golom Pabla Armera, a izjednačio je M'Baye Niang u 48. minuti. Novi član Udinesea Andrija Balić je utakmicu pratio s klupe, baš kao i Stipe Perica.

U ranije odigranom susretu Inter je na gostovanju kod Verone odigrao 3-3.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider