Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Atalanta bolja od Milana

VIDEO Roma pregazila Lazio u gradskom derbiju, Olimpico poluprazan

Giallorossi su upisali najuvjerljiviji trijumf u Derbi della Capitaleu u posljednjih 14 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U jednom od najvećih nogometnih derbija na svijetu Roma je na Olimpicu kao gost deklasirala Lazio 4:1 ostvarivši najuvjerljiviju pobjedu protiv gradskog suparnika u posljednjih 14 godina.

Roma je povela 2:0 golovima Stephana El Shaarawyja (15) i Edina Džeke (64). Lazio je smanjio preko Marca Parola (75), no pobjedu Vučice potvrdili su Alessandro Florenzi u 85. minuti i Diego Perotti tri minute kasnije.

Bila je to najuvjerljivija Romina pobjeda protiv Lazija nakon ožujka 2002. kada je slavila 5:1.

Jubilarni 180. okršaj rimskih klubova bio je jedan od najmanje posjećenih derbija Vječnog grada u njegovoj povijesti. Na tribinama Olimpica okupilo se oko 45.000 gledatelja (kapacitet 70.000). Na skromnu posjetu utjecao je bojkot ultrasa Lazija i Rome koji su prosvjedovali zbog postavljanja ograde unutar navijačke tribine.

Fiorentina je svom travnjaku odigrala 1:1 protiv Sampdorije i sve je dalje od trećeg mjesta. Viole su povele golom Josipa Iličića u 24. minuti, a izjednačio je Ricky Alvarez u 39. minuti. Gosti su od 72. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Joaquin Correa, no Fiorentina to nije iskoristila. U domaćim redovima nije bilo Nikole Kalinića dok je Milan Badelj igrao prvo poluvrijeme.

Chievo je pobijedio Palermo 3:1 u čijim redovima je Mato Jajalo odigrao cijeli susret dok Josip Posavec nije ulazio u igru. Atalanta je pobijedila Milan 2:1, dok je Genoa bila uvjerljiva protiv Frosinonea 4:0.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider