Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mandžo bio blizu

VIDEO Juve 'nokautirao' Inter i pobjegao Napoliju na četiri boda

Juventus je slavio u velikom derbiju protiv Intera i prebacio pritisak na Napoli...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U jednom od najvećih derbija talijanskog nogometa Juventus je u sklopu 27.kola Serie A pobijedio Inter 2-0 i pritom povećao prednost pred Napolijem na prvenstvenoj ljestvici na četiri boda. Golove za aktualnog talijanskog prvaka zabili su Leonardo Bonucci (47) i Alvaro Morata (82-11m).

Hrvatski napadač Mario Mandžukić odlično je odigrao cijeli susret za Juve, dok je Ivan Perišić kod Intera dobio priliku u zadnjih 17 minuta. Marcelo Brozović nije imao pravo nastupa za Inter zbog žutih kartona.

Juve je sjajno ušao u utakmicu i u prvih deset minuta mogao je zabiti tri gola. Prvu priliku 'Stara dama' je imala u četvrtoj minuti kada je Hernanes sjajnim udarcem sa 20-tak metara uzdrmao vratnicu. U osmoj minuti je zaprijetio i Dybala, a u 10. minuti sjajnu priliku je imao i Mandžukić, no pucao je pored gola. U nastavku susreta domaćin je još dva puta zaprijetio vratima suparnika, dok Inter u prvih 45 minuta nije uputio niti jedan udarac u okvir Juventusova gola.

Bolju igru Juventus je okrunio pogotkom u 47. minuti, a strijelac je bio Bonucci. Interov branič D'Ambrosio je nespretno očistio loptu ispred svog gola točno na nogu Bonuccija koji je zabio za vodstvom. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Juve je riješio u 84. minuti golom iz jedanaesterca kojeg je zabio Alvaro Morata. Inter do 90. minute nije imao niti jednu pravu priliku, a sudačkoj nadoknadi mogao je ublažiti poraz, no Buffon je odlično reagirao na udarce Ljajića i Edera.

U ponedjeljak su preostale dvije utakmice ovoga kola, Lazio - Sassuolo i Fiorentina - Napoli.

Na ljestvici vodi Juventus sa 61 bodom, Napoli je drugi s četiri boda manje, ali i utakmicom manje. Roma je treća sa 53 boda, Fiorentina je četvrta sa 52 boda, a Inter je peti sa 48 bodova.

Serie A, rezultati:

Juventus - Inter 2-0 (Bonucci 47, Morata 84-11m)
Carpi - Atalanta 1-1 (Verdi 75-11m / Kurtic 52)
Udinese - Verona 2-0 (Badu 31, Thereau 56)đ
Chievo - Genoa 1-0 (Cacciatore 51)
Sampdoria - Frosinone 2-0 (Fernando 44, Quagliarella 69)
Palermo - Bologna 0-0

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider