Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zvijezda na pragu odlaska

Ikona Reala razočarana: ManUtd nudi mu brda i doline!

Sergio Ramos pregovara s čelnicima Real Madrida oko produženja ugovora već godinu dana i još uvijek nisu postigli dogovor…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako madridski mediji već mjesecima iz tjedna u tjedan tvrde kako je produženje Ramosova ugovora samo pitanje formalnosti, potpis nikako da se dogodi. Dapače, pojavile su se glasine kako će Ramos na kraju sezone napustiti Real.

VIDEO Evo kako je Ronaldo zaprepastio igrače Reala: Ovo vam je za...

Ariggo Sacchi dao je vrlo simptomatičnu izjavu za Gazzettu dello Sport, u kojoj otkriva da bi razočarani Ramos mogao napustiti Real. Proslavljeni talijanski stručnjak svojedobno je obnašao ulogu sportskog direktora Real Madrida i upravo je on doveo Ramosa na Santiago Bernabeu. Iz tog vremena ostala je anegdota kako je uvjerio predsjednika Reala Florentina Pereza da kupi Ramosa rekavši mu da je on novi Paolo Maldini.

Vrijeme je pokazalo da nije pogriješio u procijeni ili barem nije bio daleko. Ramos je u Realu izrastao u najboljeg braniča na svijetu, bio je među ključnim igračima španjolske reprezentacije u osvajanju dvaju europskih i jednog svjetskog naslova, a prošle je sezone svojim golovima u polufinalu i finalu Lige prvaka donio Realu toliko očekivanu „la decima“, čime je definitivno postao  ikona "kraljevskog kluba".

Talijan je ostao u bliskim odnosima s dužnosnicima kluba i mnogim igračima Reala, napose Ramosom, prvim zamjenikom kapetana Ikera Casillasa, stoga je jamačno vrlo dobro informiran o događanjima u „kraljevskom klubu“. Sacchi je prepričao svoj nedavni razgovor s Ramosom koji govori da je lako moguće da Andalužanin napusti Real.

„Kazao mi je da želi obnoviti ugovor, no Perez mu ne želi dati plaću koju traži. Pitao me što mislim. Rekao sam mu da mora ostati. Pogledaj što se dogodilo Ševčenku i Kaki, koji su bili odlični u Milanu, a kada su ga napustili zbog veće zarade, nikada više nisu dosegli tu razinu. Dobro ti je u Realu, zato ostani gdje jesi“, kazao je Sacchi.

Ramosu ugovor istječe u lipnju 2017., a Real mu nudi produženje ugovora do ljeta 2019. i povećanje plaće sa 5.5 na sedam milijuna eura godišnje. Međutim, Ramos traži veću plaću, oko 10 milijuna eura, čime bi primanjima bio odmah iza Cristiana Ronalda i Garetha Balea, a upravo toliko mu je navodno ponudio Manchester United.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider