Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katalonska lista

Sedam najvećih 'transfernih prevara': Kovačića već proglasili promašajem!

Katalonski El Mundo Deportivo sastavio je svoju listu najvećih transfernih promašaja u povijesti...

Ljetni prijelazni rok je zatvoren. Opet su došli na svoje oni koji već godinama tvrde da su prijeđene sve granice i da to više nema veze sa zdravom pameti. Ovoljetni „mercato“ otplesao je možda svoj najluđi valcer. Potrošeni su silni milijuni, dobrim dijelim na igrače koji još ništa posebno nisu napravili u karijeri ili se tek trebaju dokazati. Prednjačili su Englezi, a među njima je dominirao Manchester United.

Barcelona naciljala metu i neće štedjeti: Na zimu stiže velika zvijezda!

Lakrdija i blamaža: Real Madrid i Man. United ispali smiješni!

Katalonski El Mundo Deportivo sastavio je svoju listu najvećih transfernih promašaja u povijesti, na koju su uvrstili nekoliko nogometaša koji su promijenili sredinu u netom završenom ljetnom prijelaznom roku, a među njima je i hrvatski veznjak Mateo Kovačić. Katalonci su izdvojili sedam transfera odnosno klubova koji su po njima nasjeli na prevaru.

Mnogi će reći da je na listi bilo mjesta i za nekoliko kupovina Barcelone, ali Katalonci su promašaje Barce elegantno zaobišli. Vidjet ćemo hoće li se ispuniti predviđanja katalonskog lista ili će možda zažaliti zbog ove liste, no evo njihovog izbora:

1) Bajoslovni transfer Anthonyja Martiala zaprepastio je Europu i svijet. United je iskrcao za 19-godišnjeg napadača Monaca nevjerojatnih 80 milijuna eura. Iako Martial još nije zaigrao niti minute za United, El Mundo Deprotivo taj je transfer proglasio najvećim promašajem u povijesti.

2) Na drugom mjestu promašaja svih vremena katalonskog lista je transfer Robinha u Manchester City. „Građani“ su svojevremeno isplatiti Real Madridu 48 milijuna eura za Brazilca koji je postigao 16 golova u 53 utakmice.

3) Treće mjesto zauzeo je Zenit Sankt Peterburg koji je iskrcao za Belgijca Aleya Witsela i Brazilca Hulka okruglih stotinu milijuna eura.

4) Nakon odlaska Suareza i Sterlinga, Liverpool je kupio Brazilca Firmina za 46.5 milijuna eura te je otprilike isto toliko izdvojio za Belgijca Christiana Bentekea. U El Mundo Deportivu smatraju da se te investicije već mogu smatrati promašenima. Za Katalonce je transfer Andy Carrolla izvan svih kategorija...

5) Na petom je mjestu Real Madrid s transferima hrvatskog veznjaka Matea Kovačića za 35 mil. te Brazilca Danila za 31.5 mil. eura. Katalonci ističu da su to pretjerane cifre za igrače koji tek obećavaju.

6) Na šestom mjestu je Chelsea s transferom Fernanda Torresa. Chelsea je kupio „El Nina“ za 58 milijuna eura od Liverpoola. Taj se posao za Chelsea pokazao totalnim promašajem.

7) Na sedmom mjestu je Betis i transfer Brazilca Denilsona, kojeg su Andalužani platili 33 milijuna eura. Denilson je trebao biti „novi Pele“, a postao je „novi Prosinečki“, piše El Mundo Deportivo aludirajući na brojne ozljede Brazilca i neispunjena očekivanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider