Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
i mourinho ga tjera

Schweinsteiger se emotivnom porukom oprostio od navijača

Burna je ovo godina za Bastiana Schweinsteigera,a tek je pola puta…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada ga se Pep Guardiola odrekao prošlog ljeta, većini se navijača Bayerna digla kosa na glavi, no on je znao zašto je to učinio. Bastian Schweinsteiger poslan je u Manchester United za pokoji milijun eura, svi su bili pomalo šokirani jer je u klubu bio čak 13 godina, ali je prošla sezona pokazala koliko su katalonski trener i čelnici Bayerna bili u pravu.

Schweinsteiger je legenda kluba, ali njihovo fizičko stanje nije više bilo na visini. Uzrok je to i kasnijih ozljeda koje su ga pogodile na Old Traffordu s kojeg će sada morati otići na neko za njega sretnije mjesto. Praktički je prvi na listi za odlazak i navodno mu je Jose Mourinho namijenio U-21 momčad ukoliko odluči odraditi ugovor do kraja.

Jednostavno, vrhunski nogomet, onaj (najmanje) Top 10 klubova u Europi nema mjesta za popularnog Schweinija kojem ruže trenutno cvjetaju na jednom sasvim drugom planu, onom ljubavnom. Nekad su mu mnogi zavidjeli na sjajnim igrama, danas je to brak s jednom od najljepših sportašica svijeta Anom Ivanović.

Na Euru je odigrao svoje posljednje utakmice za Njemačku s kojom je pokorio svijet 2014. u Brazilu. Ozljedom Khedire upao je u prvih 11 iako su mnogi bili u čudu kada ga je Loew uvrstio i među 23 putnika u Francusku.

Oproštaj od najdražeg dresa

Dva dana prije svog 32. rođendana emotivnim se pismom oprostio od navijača njemačke reprezentacije.

"Joachim Loew je znao koliko mi znači Euro 2016 u Francuskoj jer sam stvarno želio da osvojimo taj naslov koji nismo osvojili od 1996. Nije se dogodilo i to moram prihvatiti", napisao je Schweinsteiger na svom Twitter profilu dodajući kako mu "povijesni i emocionalni vrhunac karijere predstavlja osvajanje naslova svjetskog prvaka 2014.".

Schweinsteiger je 7. srpnja u Marseillu s njemačkom reprezentacijom izgubio u polufinala Europskog prvenstva od Francuske sa 0-2, ali se upisao u povijest s obzirom da mu je to bila 38. utakmica na evropskim i svjetskim prvenstvima. Toliko utakmica na velikim međunarodnim natjecanjima nije odigrao ni jedan nogometaš i Schweinsteiger je iza sebe ostavio sunarodnjaka Miroslava Klosea, koji je odigrao 37 međunarodnih utakmica te Lothara Matthäusa i Talijana Paola Maldinija koji su u karijeri odigrali 36 međunarodnih utakmica.

"Kazao sam izborniku (Joachim Löw) da više ne računa na mene u budućnosti jer se želim povući", napisao je Schweinsteiger na Twitteru.

Schweinsteiger sada mora potražiti novi klub. Zainteresiranih će sigurno biti, a može li s 32 opet zablistati na najvećoj sceni, ostaje za vidjeti…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider