Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bravo Dario!

VIDEO Šarić opet sjajan: Najbolji u pobjedi Sixersa!

Iako nije bio u početnoj petorci, Šibenčanin je utakmicu završio kao najefikasniji u svojoj ekipi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dario Šarić predvodio je Philadelphiju 76ers u pobjedi (105:99) kod Charlotte Hornetsa s 18 koševa i 11 skokova.

Hrvatski reprezentativac nije bio u početnoj petorci, ali nakon ulaska u igru odigrao je odlično i utakmicu završio kao najefikasniji igrač gostujućeg sastava.

Osim spomenutog double-doublea, imao je i tri asistencije te jednu blokadu za 31 minutu provedenu na parketu. Šut iz igre mu je bio 8/17, trice 2/7.

Robert Covington je ubacio 17 koševa za Sixerse, a T.J. McConnell 14 uz sedam asistencija. Charlotte je predvodio Kemba Walker koji je utakmicu završio sa 29 koševa, dok je Nicolas Batum dodao 16.

Sixersi su vodili sa osam razlike na početku zadnje četvrtine, a onda su tu prednost povećali na 98:84. Hornets im se približavaju na šest razlike manje od minute prije kraja kada je Walker pogodio koš.

Batum je imao priliku smanjiti zaostatak na samo dva koša nakon što je jukrao loptu Geraldu Hendersonu, ali je promašio tricu.

Sinoć je nastupio i Bojan Bogdanović čiji su Brooklyn Netsi kod kuće poraženi od Memphis Grizzliesa. Završilo je 103:112, a Bogdanović je ubacio 11 poena, uz pet skokova i dvije asistencije za 25 minuta igre.

Netsi su lovili zaostatak cijelu utakmicu, ali je na kraju on ipak bio prevelik, a suparnik prejak. Nakon što su u trećoj četvrtini gubili sa 15 razlike Nets su smanjili na sedam na početku zadnjeg dijela utakmice. Međutim Memphis pogađa prvih šest šuteva na početku zadnje četvrtine i povećava prednost na 16 koševa. Nets su se približili još jednom kod rezultata 99:92, ali onda se Grizzliesi odvajaju još jednom.

Memphis je predvodio Mike Conley sa 32 pogotka i šest asistencija, a Marc Gasol je dodao 19 koševa.

Orlando Magic Marija Hezonje slavio je protiv Miami Heata sa 116:107 i tako prekinuo niz od četiri poraza.

Kod Magica je najbolji bio Evan Fournier sa 24 pogotka, a Serge Ibaka je dodao 17 koševa uz osam skokova. Mario Hezonja je odigrao 16 minuta i zabio 11 koševa, od čega su tri trice, uz po jedan skok, asistenciju i jednu ukradenu loptu.

Dion Waiters je predvodio Heat sa 23 pogotka, dok je Goran Dragić postigao 22 pogotka.

Monstruozna partija Jokića

Denver Nuggets su sinoć odigrali sjajnu utakmicu, sa 132:110 su pobijedili najbolju momčad Zapada Golden State Warriorse i postavili rekord sa čak 24 trice.

Tako su se izjednačili s rekordom po broju trica na jednoj utakmici kojeg su Houston Rocketsi postavili u prosincu na utakmici protiv New Orleans.

Warriorsi su sinoć pogodili samo osam trica iz 32 pokušaja, a Stephen Curry je pogodio samo jednu iz 11 pokušaja.

Nikola Jokić je bio igrač utakmice upisavši triple-double sa 21 skokom, 12 asistencija i 17 koševa, dok je rookie Juancho Hernangomez zabio 27 koševa. Durant je predvodio Warriorse sa 25 pogodaka.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider