Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Iznenađenje u Londonu

Šarena Barca minimalno, šestica Porta, Maribor uzeo bod Sportingu!

Odigrano je prvo kolo Lige prvaka u skupinama F, G i H.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je u skupini F šarenom sastavu pobijedila ciparski APOEL s 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je Gerard Pique u 28. minuti.

Golčina Boatenga: Bayern slomio City u zadnjim minutama!

Igrali su od prve minute i Messi i Neymar (obrana APOEL-a izdržala brojne njihove pokušaje), ali u početnom sastavu nije bilo Inieste, Rakitića, Busquetsa, Mascherana...

U drugom dvoboju iz ove F skupine Ajax i PSG su u Amsterdamu odigrali 1:1. Parižani su poveli golom Edisona Cavanija u 14. minuti, a izjednačio je Lasse Schone u 74. minuti iz slobodnog udarca.

Veliki posao za Maribor i Schalke

U skupini G Schalke je priredio iznenađenje u Londonu osvojivši bod protiv Chelsea (1:1). Bluesi su poveli u 11. minuti golom Cesca Fabregasa, a izjednačio je Huntelaar (62). Utakmicu u Londonu sudio je Ivan Bebek kojem su asistirali Tomislav Petrović i Miro Grgić. Suci iza gola bili su Ante Vučemilović i Goran Gabrilo, dok je četvrti sudac bio Dalibor Conjar.

U drugom dvoboju Maribor i Sporting su također odigrali 1:1. Portugalci su poveli u 79. minuti sjajnim udarcem Nanija, a u posljednjim trenucima susreta izjednačio je Zahovič nakon pogreške gostujuće obrane. Maribor je prvi put poslije 15 godina izborio Ligu prvaka i već je u prvom susretu stigao do prvog boda.

Rapsodija Porta

U skupini H Athletic Bilbao i Šahtar su odigrali bez golova, a Darijo Srna je odigrao cijeli susret za ukrajinskog prvaka. Srna je u 17. minuti odlično pucao iz kosa, no Gorka Iraizoz je sjajno obranio. Kapetan hrvatske reprezentacije je u 29. minuti dobio žuti karton zbog odugovlačenja prilikom izvođenja auta.

Porto je deklasirao BATE Borisov 6:0 postigavši po tri gola u svakom poluvremenu. Golove za portugalski sastav zabili su Brahimi (5, 32, 57), Martinez (37), Adrian Lopez (61) i Aboubakar (76).

Skupina F:

Ajax - Paris SG 1:1 (Schoene 73/Cavani 14)

Barcelona - APOEL 1:0 (Pique 28)

Skupina G:

Chelsea - Schalke 1:1 (Fabregas 11/Huntelaar 62)

Maribor - Sporting 1:1 (Zahovič 90+2/Nani 79)

Skupina H:

Athletic Bilbao - Šahtar 0:0

Porto - BATE Borisov 6:0 (Brahimi 6, 32,57 Martinez 37, Adrian Lopez 61, Aboubakar 76)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider