Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I Realova klupa je jeftinija!?

Sanjali su Ligu prvaka, a onda je Rodgers odlučio na klupi grijati 100 milijuna funti

Četiri sezone navijači Liverpoola čekali su da ponovno vide svoj voljeni klub u najjačem klupskom natjecanju - Ligi prvaka. Sada kada su Redsi to uspjeli, menadžer Brendan Rodgers izmišlja 'toplu vodu'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je klub s Anfielda ljetos napustio Luis Suarez, kada su izvučene skupine Lige prvaka u kojoj je Liverpool sparen s Real Madridom, Ludogorecom i Baselom nitko nije mogao ni zamisliti da će imati toliko problema da se plasira u nokaut fazu natjecanja. Nakon pet odigranih kola Redsi zauzimaju treće mjesto s četiri boda, kao i posljednji Ludogorec, dok Basel ima dva boda više na drugom mjestu. Za prolazak skupine Liverpool u posljednjem kolu mora na Anfieldu pobijediti švicarskog prvaka.

Toliko dugo su navijači Liverpoola čekali na nastupe u Ligi prvaka, a sada kada se ta želja ostvaruje menadžer Brendan Rodgers na travnjak izvodi 'rezervni sastav' ili ostavlja 100 milijuna funti vrijedna pojačanja na klupi i tribinama.

Podsjetimo, u utakmici 4. kola skupine B, u kojem je Liverpool gostovao kod Real Madrida, Rodgers je na travnjak poslao doslovno B momčad, čak i bez kapetana Stevena Gerrarda. 'Dijete' Liverpoola je takav potez jako razljutio, a to je možda i razlog trzavica koje očito stanuju na Anfieldu. Liverpool je taj susret izgubio s tijesnih 1-0.

Tri tjedna kasnije Liverpool igra prvi od dva ključna susreta za prolazak u osminu finala, a Rodgers u Sofiji na klupi za pričuve ostavlja 100 milijuna funti teška pojačanja.

Dejan Lovren, najskuplji branič u Liverpoolovoj klupskoj povijesti, Alberto Moreno, Adam Lallana i Emre Can započeli su susret na klupi za pričuve, što znači da se 67 milijuna funti grijalo pod dekicama. Lazar Marković, vrijedan 20 milijuna funti, nije bio ni na klupi za pričuve, dok je Mario Balotelli ostao u Liverpoolu gdje se oporavlja od ozljede.

Jedina dva od devet ovoljetnih pojačanja koja su započela dvoboj bili su Rickie Lambert i Javier Manquillo koji je na posudbi iz Atletico Madrida. Lambert je postigao pogodak, a Manquillo je odigrao vrlo dobro u obrani.

Liverpool je u Bugarskoj u samoj završnici prosuo sva tri boda, primivši pogodak za 2-2. Navijači su bijesni i to s razlogom, jer se čovjek iz Sjeverne Irske na klupi Liverpoola očito počeo gubiti u svojim idejama. Jednostavno je neoprostivo da se na pojačanja potroši 110 milijuna funti i onda da igrači vrijedni 100 milijuna funti sve zajedno odigraju 10-ak minuta (Alberto Moreno), te da Rodgers pritom izvrši jednu jedinu zamjenu, pa čak i nakon primljenog pogotka!? Čak je i klupa Real Madrida, aktualnog prvaka Europe, bila jeftinija noćas. Na njoj je ugrubo sjedilo 50-ak milijuna funti, dok je na Liverpoolovoj sjedilo oko 75!

Ovim je potezom Rodgers potiho priznao da je promašio s pojačanjima, jer je nemoguće da je jednu od krucijalnih utakmica sezone odlučio odraditi sa slabijim sastavom. Lovren je, istina, u posljednje vrijeme u slabijoj formi, no Lallana je bio sjajan u nekoliko zadnjih utakmica, uključujući i nedavne dvije za reprezentaciju. Ostaviti njega i Coutinha na klupi je najblaže rečeno vrlo neozbiljno i jasno pokazuje njegove ambicije u Ligi prvaka, s kojima se, vjerujemo, ne bi složili ni navijači ni uprava.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider