Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika nada Blaugrane

Poručio da je Guardiolina Barca bila dosadna kao s****, a uživao je u jednoj drugoj

Branič Barce Samuel Umtiti otkrio je francuskim medijima kako nije bio impresioniran Guardiolinom Barcelonom, nego da ga je oduševio jedan drugi trener katalonske momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola osvojio je s Barcelonom sve što se moglo osvojiti, ali ovogodišnje pojačanje Barce nije bilo toliko impresionirano Guardiolinim tiki-taka stilom.

23-godišnji Francuz tvrdi da je uživao gledajući Barcelonu pod vodstvom Franka Rijkaarda, koji je bio trener od 2003. do 2008., a naredne četiri godine pod Guardiolom opisao je ''dosadne kao s****''. Bez obzira na to, Guardiola se smatra jednim od najboljih trenera na svijetu.

''Frank Rijkaard je bio trener i volio sam gledati njegov stil igre, način na koji oni čuvaju loptu. Niti jedna druga momčad to nije mogla raditi poput njih'', izjavio je Umtiti za France Football te nastavio:

''Bila je to nevjerojatna kultura pobjeđivanja. Igrači se nikad nisu činili potpuno zadovoljnima. Gotovo nikad nisam propustio njihove utakmice. Nakon toga je postalo manje zanimljivo. Rekao sam svojim prijateljima:

''Volim Barcelonin stil igre, ali kad drže loptu deset godina, to je dosadno kao s****. Poslije je Barca ponovno evoluirala.''

Samuel Umtiti bio je jedan od rijetkih prvotimaca koji je zaigrao u prvoj utakmici 1/16 finala Kupa kralja, a koju je Barcelona odigrala samo 1-1 kod Herculesa. Luis Enrique odmarao je u toj utakmici gotovo cijelu prvu momčad.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider