Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Formula koja ne laže

VIDEO Veliko istraživanje: Evo tko je najbolje pojačanje elitne engleske lige!

Provedeno je veliko istraživanje na bazi egzaktnih brojki tko je najbolje ovoljetno pojačanje u Premierligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krilo Liverpoola Sadio Mane najbolje je ovoljetno pojačanje Premierlige, prema egzaktnom istraživanju britanskog lista The Times, koji je po posebno skrojenoj formuli izračunao učinkovitost igrača koji su ovog ljeta stigli u elitnu englesku ligu ili su promijenili klub unutar lige.

Prema postavljenim kriterijima izračunato je da je Mane najviše doprinio svojoj momčadi, a u obzir je uzeto više od stotinu igrača. Postavljene varijable bile su odigrane minute, postignuti golovi, kreirane šanse, oduzete lopte, dobiveni dueli, uspješni driblinzi, presijecanja i još štošta.

Za promašene šanse, autogolove, napravljene prekršaje te žute i crvene kartone dobivali su se minus bodovi. Kod vratara i braniča posebno su se računali primljeni golovi.

Mane je na kraju sakupio 408 bodova, 35 bodova više od drugoplasiranog Chelseajevog bočnog igrača Marcosa Alonsa. Zvijezde Manchester Uniteda Zlatana Ibrahimovića i Paula Pogbe su na trećem i četvrtom mjestu s 350 i 335 bodova.

Mane je ovog ljeta stigao u Liverpool iz Southamptona za 34 milijuna funti, čime je postao najskuplji afrički nogometaš u povijesti. Potpisao je na pet godina. Ove sezone postigao je 8 golova u 16 ligaških nastupa za Liverpool. Sudeći prema rezultatima The Timesa, Senegalac je pun pogodak Juergena Kloppa.

Top 10 ovoljetnih pojačanja po The Timesu: 1. Sadio Mane (Liverpool); 2. Marcos Alonso (Chelsea); 3. Zlatan Ibrahimovic (Manchester United; 4. Paul Pogba (Manchester United; 5. Christian Benteke (Crystal Palace); 6. Antonio Barragan (Middlesbrough); 7. David Luiz (Chelsea); 8. Joe Allen (Stoke); Victor Valdes (Middlesbrough); 10. Matt Phillips (West Brom).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider