Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kvalitetan test

Čačić najavio novu formaciju Hrvatske: U napadu Kalinić i Mandžukić!

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u zagrebačkom hotelu As uoči prijateljske utakmice s Rusijom koja je na rasporedu u utorak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Svako okupljanje ima smisao i cilj, a susret protiv kvalitetne Rusije sigurno je izazovan. Želimo vidjeti mogućnosti nekih igrača koji su možda manje igrali u kvalifikacijama te ćemo imati imperativ napraviti što bolji rezultat. Rezultat je uvijek važan", rekao je izbornik Ante Čačić.

Vrsaljko: U Rusiju idemo na pobjedu, to nam je šansa da se iskažemo

Reprezentacija će nastupiti u oslabljenom sastavu budući da su Modrić i Rakitić ozlijeđeni, a dio igrača je priključen mladoj reprezentaciji. No, Čačić će tako moći isprobati nove opcije.

"Ovu utakmicu treba staviti u kontekst početka priprema za EP. Možemo isprobavati Badelja, Brozovića i Močinića u veznom redu, raspoložene Kalinića i Mandžukića zajedno u napadu, ovisno o tome vidim li na nadolazećim treninzima da bi to moglo funkcionirati. Vidjet ćemo na koji način i kako koristiti igrače u kombinacijama za Francusku", rekao je Čačić.

Hoće li Hrvatska uoči Eura igrati sa slabijim ili boljim protivnicima?

"Ne bježim od jakih utakmica, one daju više odgovora od laganih. Bude li laganih utakmica, one će biti neposredno uoči samog početka natjecanja."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider