Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dijete kluba

Conte odustao od pojačanja zbog klinca koji je u Chelseaju od svoje 8. godine

Novi trener Chelseaja oduševljen je jednim domaćim nogometašem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chelsea je već u ovom prijelaznom roku napravio jedan od najboljih poslova uopće. N’Golo Kante, zadnji vezni kojeg su htjeli apsolutno svi, zamijenio je šampionski Leicester City londonskim Chelseajem za samo 32 milijuna eura. Odštetna klauzula bila je i manja, ali Kante je stigao, za Premierligu, relativno mali novac.

Engleski mediji, a i talijanski, pišu kako je zbog dolaska Francuza nezadovoljan Nemanja Matić koji je bio Mourinhov miljenik. Hoće li se Conte odlučiti na igru s dva slična zadnja vezna igrača ili će Matić očito na klupu? Prije smo mišljenja kako će srpski nogometaš pokušati naći neku sretniju sredinu.

Pojavila se priča o odlasku kod Mourinha, ali se čini kako je najviše zagrizao Juventus kojem će odlaskom Pogbe i ozljedom Marchisija otvoriti rupa u sredini terena. Osim Matića, spominje se i ime našeg Marcela Brozovića, no o tom potom.

Ugledni engleski Times piše kako je Antonio Conte odustao od neke veće potrage za središnjim veznjakom, kako je dio otočkih medija nagađao. Razlog je, navodi Times, što mu se zasad jako svidio 20-godišnji Ruben Loftus-Cheek.

Riječ je nogometašu kojeg uspoređuju s bivšim igračem Bluesa Michaelom Ballackom i koji nikad nije igrao u ni jednom drugom klubu osim Chelseaju. Na Stamford Bridge je stigao dok je imao tek osam godina i strpljivo čekao šansu. Rođen je u istočnom dijelu Londona gdje baš i nema navijača Chelseaja, ali njegova je krv plava od 1. razreda škole.

Nedavno je potpisao novi ugovor koji traje do 2021. godine i čini se kako će Conte itekako računati na dijete kluba.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider