Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nemoralna ponuda

Zapanjujuće: Najvećom plaćom u povijesti pokušat će ''slomiti'' legendu Premierlige

Legenda engleskog nogometa među posljednjim je zvijezdama koja se našla na meti klubova s Dalekog istoka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski ''Mirror'' donosi priču kako su kineski Guangzhou Evergrande Taobao, najbogatiji od svih klubova u Kini – i Peking Guoan jako zainteresirani za dovođenje kapetana Uniteda i zvijezdu engleskog nogometa Waynea Rooneyja.

Rooney, koji je samo jedan pogodak udaljen od izjednačavanja rekorda legende Sir Bobbyja Charltona kao najbolji strijelac Uniteda u povijesti, ove sezone vodi veliku bitku da osigura regularno mjesto u prvih 11, a njegova dugoročna budućnost na Old Traffordu je neizvjesna.

31-godišnji Englez je već odbio ponudu Peking Guaona zadnje ljeto, ali isti klub sada se ponovno uključio u dovođenje kapetana ''Crvenih vragova''. Njihov konkurent Guangzhou Evergrande lako bi Rooneyu mogao udvostručiti sadašnju plaću koja iznosi 300 tisuća funti tjedno.

Bogatstvo u kineskom nogometu i dalje uzrokuje komešanje na Starom kontinentu, s obzirom da je nedavno Chelsea prodao Oscara u Shanghai SIPG za čak 60 milijuna funti, a koji bi mogao zarađivati i do 400 tisuća funti tjedno.

I dok je Premierliga jedna od najbogatijih liga na svijetu, rijetko tko se može natjecati s novcem iz Kine i sve više klubova će biti u problemima da zadrže igrače financijski sretne. Rooney zasad nema namjeru napustiti ManUtd, ali stvari bi se lako mogle promijeniti. Pogotovo ukoliko njegov status ostane nepromijenjen.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider