Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Leicester izbacio Everton

VIDEO Rooney dostigao Charltona na vrhu ljestvice najboljih strijelaca

Kapetan Manchester Uniteda i engleske nogometne reprezentacije Wayne Rooney izjednačio se s Bobbyjem Charltonom na vrhu ljestvice najboljih strijelaca u povijesti kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan Manchester Uniteda i engleske nogometne reprezentacije Wayne Rooney izjednačio se s Bobbyjem Charltonom na vrhu ljestvice najboljih strijelaca u povijesti kluba, on je postigao prvi pogodak u 4-0 (2-0) pobjedi "crvenih vragova" protiv Readinga u susretu 3. kola FA Kupa, pa sada na svom "kontu" ima 249 postignutih pogodaka u službenim utakmicama za klub, baš kao i njegov legendarni prethodnik.

Rooney je doveo United u vodstvo već u 7. minuti, na 2-0 povisio je Martial u 15., a konačni rezultat je s dva gola u nastavku postavio Rashford, on je poentirao u 75. i 79. minuti.

Rooney je do učinka od 249 golova stigao u 543 utakmice, dok je Charltonu bilo potrebno 758 utakmica.

Manchester United se tako pridružio svom gradskom rivalu Manchester Cityju u 4. kolu ovogodišnjeg izdanja najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu. City je u petak kao gost svladalo West Ham United sa 5-0 (3-0).

Leicester izbacio Everton

U preostalim završenim utakmicama 3. kola engleskog nogometnog FA kupa Leicester City je na gostovanju pobijedio Everton 2-1, dok su premierligaši Bournemouth, Stoke City i WBA ispali nakon poraza od Millwalla (0-3), Wolverhamptona (0-2) i Derby Countyja (1-2).

Everton je u susretu igranom pred 35,000 gledatelja na Goodison Parku poveo golom Romela Lukakua u 63. minuti, međutim samo tri minute kasnije izjednačio je Ahmed Musa. Isti je igrač u 71. minuti zabio i svoj drugi pogodak okrenuvši rezultat u svega pet minuta.

Do kraja susreta Everton je imao nekoliko prilika, no nije uspio izjednačiti i izboriti revanš. Gosti su stigli do pobjede premda su igrali bez dvojice ponajboljih igrača Jamiea Vardyja i Riyada Mahreza.

U još jednom sudaru premierligaša Hull City je pobijedio Swansea City 2-0. Sve najvažnije se dogodilo u posljednjih 12 minuta utakmice. Domaćin je poveo u 78. minuti golom Abela Hernandeza, a pobjedu je potvrdio Josh Tymon u sudačkoj nadoknadi.

Trećeligaš Millwall je na svom stadionu Den iznenađujuće porazio Bournemouth čak 3-0. Pobjedu londonskom klubu donijeli su Steve Morison (26), Shaun Cummings (49) i Shane Ferguson (90+2).

Stoke City je kod kuće izgubio od drugoligaša Wolverhamptona 0-2, dok je WBA na svom travnjaku izgubio od Derby Countyja 1-2.

REZULTATI:

Accrington Stanley (IV) - Luton Town (IV) 2-1
Barrow (V) - Rochdale (III) 0-2
Birmingham City (II) - Newcastle United (II) 1-1
Blackpool (IV) - Barnsley (II) 0-0
Bolton Wanderers (III) - Crystal Palace 0-0
Brentford (II) - Eastleigh (V) 5-1
Brighton and Hove Albion (II) - Milton Keynes Dons (III) 2-0
Bristol City (II) - Fleetwood Town (III) 0-0
Everton - Leicester City 1-2
Huddersfield Town (II) - Port Vale (III) 4-0
Hull City - Swansea City 2-0
Ipswich Town (II) - Lincoln City (V) 2-2
Millwall (III) - Bournemouth 3-0
Norwich City (II) - Southampton 2-2
Queens Park Rangers (II) - Blackburn Rovers (II) 1-2
Rotherham United (II) - Oxford United (III) 2-3
Stoke City - Wolverhampton Wanderers (II) 0-2
Sunderland - Burnley 0-0
Sutton United (V) - AFC Wimbledon (III) 0-0
Watford - Burton Albion (II) 2-0
West Bromwich Albion - Derby County (II) 1-2
Wigan Athletic (II) - Nottingham Forest (II) 2-0
Wycombe Wanderers (IV) - Stourbridge 2-1
Manchester United - Reading (II) 4-0

U petak:
West Ham United - Manchester City 0-5

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider