Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Intrige u Madridu

Hrvatu izmakla velika počast: Zidane i Perez 'gurali' Modrića, a dobio Ronaldo

Cristiano Ronaldo dobio je još jednu veliku počast...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cristiano Ronaldo neosporno je glavna zvijezda Real Madrida. Nakon što je srušio brojne rekorde u dresu „kraljevskog kluba“, dočekao je i tu čast da postane jedan od kapetana Reala.

Dosta mu je: Zvijezda Reala zatražila transfer u Manchester United

Budući da je Alvaro Arbeloa ovog ljeta napustio Santiago Bernabeu, igrači i članovi stručnog stožera demokratski su birali novog četvrtog kapetana. Pobjedu je odnio upravo Ronaldo, koji se tako svrstao uz bok Sergiju Ramosu, Marcelu i Pepeu, prvoj trojici kapetana. Ronaldo je već odavno prvi kapetan portugalske reprezentacije, koju je u tom svojstvu odveo do trona na nedavnom Euru.

Ipak nije sve proteklo tako glatko, kako spekuliraju neki španjolski mediji. Naime, navodno Zinedine Zidane nije bio za to da Ronaldo postane četvrti kapetan.

Zidane 'gurao' Modrića

Pretpostavlja se da je Zidane htio radije u toj ulozi vidjeti hrvatskog veznjaka Luku Modrića. Više je razloga: Modrić je tiši i smireniji u konfliktnim situacijama, dok Ronaldo često zna burno reagirati kod nekih odluka sudaca ili startova suparničkih igrača. Modrić je vezni igrač, kao takav je pokretljiviji, ima ga svugdje na terenu, igra od gola do gola i praktički diktira tempo igre pa je možda prikladniji za ulogu jednog od kapetana. Osim toga, Modrić je ljubimac navijača i vjerojatno nitko ne bi imao ništa protiv da postane jedan od kapetana.

Međutim, spekulira se da je ključan razlog taj što je Zidane navodno dobio naredbu od predsjednika Reala Florentina Pereza da u tekućoj sezoni obavi „zvjezdanu“ tranziciju s Ronalda na Garetha Balea, odnosno da po statusu dovede u ravnotežu dvije najveće zvijezde kluba.

Bale želi 'jednakost'

Perez je to navodno obećao Baleu u pregovorima kod produženja ugovora, jer je jedan od uvjeta Velšanina taj da izađe iz Ronaldove sjene. Perez naravno razmišlja i marketinški; Bale je dosta mlađi od Ronalda pa se mora razmišljati o skoroj budućnosti, odnosno kako da se od Velšanina napravi ultimativna zvijezda slična Ronaldu.

Kako je Bale u dobrim odnosima s Modrićem, s kojim se poznaje još iz dana dok su zajedno igrali u Tottenhamu, te kako je možda i jedan od rijetkih igrača Real kojem introvertirani Velšanin vjeruje i kojem se zna povjeriti, te kako su obojica u dobrim odnosima s još jednom zvijezdom momčadi Tonijem Kroosom i Mateom Kovačićem, s kojima sačinjavaju snažan „klan“ unutar svlačionice, Zidane je vjerovao da bi Modrić bio najbolje rješenje za četvrtog kapetana Reala. No, svlačionica je očito bila drugačijeg mišljenja...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider