Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vječna ljestvica

Ronaldo i Messi love Raula: Sva trojica daleko od 'Der Bombera'!

Raul Gonzalez 71, Cristiano Ronaldo 68, Lionel Messi 67. To je trenutačni poredak najboljih strijelaca u povijesti Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sljedeća dva dana lako bi se mogao promijeniti redoslijed na vječnoj ljestvici najboljih strijelaca Lige prvaka. Messijeva Barcelona večeras gostuje u Parizu, dok Ronaldov Real Madrid putuje u Sofiju.

Ekskurzija Barcelone u Parizu: Povratak Messija na mjesto nesreće!

Nije teško zaključiti kako Real očekuje lakši posao protiv Ludogoreca nego Barcelonu protiv snažnog PSG-a, a kada se tomu doda da je Ronaldo u posljednjih pet utakmica postigao čak deset golova, nitko se ne bi začudio da Portugalac već nakon ovog kola sruši Raula i izbije na čelo vječne ljestvice. Tko zna, možda i Messi na Parku prinčeva ubaci u „petu brzinu“ i osladi se s nekoliko golova.

Ronaldo je otpočetka sezone postigao 11 pogodaka, taj jedan dodatan zabio je Baselu u prvom kolu Lige prvaka, vodeći je strijelac španjolskog prvenstva s deset golova u šest kola, što je najbolji prosjek u povijesti Primere. Messi je zabio pet golova u prvenstvu, u prvom kolu Lige prvaka protiv APOEL-a nije se upisao u listu strijelaca, no sveukupno je upisao sedam asistencija.

Argentinac je po prosjeku golova u Ligi prvaka bolji od Portugalca. Messi je zabio 67 golova u 87 utakmica, što je prosjek 0.77 po utakmici, dok je Ronaldo svojih 68 golova postigao u 104 utakmice, 0.65 po utakmici. Raul ima još lošiji prosjek, 71 gol u 142 utakmice, s prosjekom 0.5. Sva trojica su po prosjeku daleko od nenadmašnog i neponovljivog Gerda Müllera. „Der Bomber“ je u 35 utakmica Kupa prvaka zabio nestvarnih 35 golova.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider