Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barca mora pasti

Real sprema spektakularnu objavu: Zidane dobio ultimatum, Modrić na naslovnicama

Real Madrid je igrao s Leganesom u prvenstvu, no glavna tema je Cristiano Ronaldo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon zamalo izbjegnutog brodoloma i totalne blamaže Reala u Varšavi, gdje je odigrao tek 3:3 sa slabašnom Legijom, te žestokih medijskih i inih kritika s kojim se suočio nakon utakmice, Zinedine Zidane vjerojatno je naučio lekciju i neće se upustiti u nove eksperimente. Barem se tako toplo nadaju madridski mediji i sljedbenici „kraljevskog kluba“.

VIDEO Real na krilima Balea: Pogledajte velike ovacije Luki Modriću!

Podrazumijeva se da je pobjeda imperativ nad imperativima. Florentino Perez navodno je Zidaneu održao bukvicu i poručio mu da se uozbilji, jer Real ove sezone mora napasti sva tri glavna trofeja, a ultimativni ciljevi su prvenstvo i Liga prvaka, odnosno konačno rušenje Barcelonine dominacije španjolskim nogometom.

Jedna od važnijih vijesti uoči utakmice jest ta da se Cristiano Ronaldo konačno dogovorio s Perezom oko produženja ugovora te da je isti zaključen i čeka se samo službena objava i potpis. As piše da će Real ovo objaviti u ponedjeljak. Očekuje se da će Ronaldo produžiti ugovor na još tri godine, odnosno do 2021., i to pod financijski bitno poboljšanim uvjetima. Podsjećamo da je sada imao plaću ovisno o izvoru između 19 i 22 milijuna eura neto godišnje, a kako stvari stoje po novom ugovora brojka bi se mogla približiti cifri od 25 milijuna eura.

Otkako je Ronaldo 2009. prešao iz Manchester Uniteda u Real, madridski klub je dva puta osvajao Ligu prvaka (2014. i 2016.), jednom (2012.) je osvojio naslov španjolskog prvaka, dva puta je pobjeđivao u Kraljevskom kupu (2011. i 2014.). U 359 utakmica u dresu Reala Ronaldo je zabio 372 golova.

Povratak Modrića

U zadnjih nekoliko tjedana Real je produljio ugovore s više igrača. S Nijemcem Tonijem Kroosom i Velšaninom Garethom Baleom ugovor je produljen do 2022., a s hrvatskim reprezentativcem Lukom Modrićem do 2020.

Druga vijest koja se najviše ističe jest povratak Modrića. Na naslovnicma strši da će hrvatski reprezentativac biti na klupi za utakmicu s Leganesom i možda će ući u igru u drugom poluvremenu. Nakon oporavka od ozljede u sastav se vraća i Brazilac Marcelo, dok će Morata zaigrati u vršku napada umjesto ozlijeđenog Karima Benzeme. Ronaldo i Gareth Bale držat će krilne pozicije, a u veznom redu trebali bi zaigrati James, Toni Kroos i Isco ili Mateo Kovačić. U zadnjem redu uz Marcela bi trebali igrati Carvajal, Varane i Nacho.

Leganes, klub iz okolice Madrida, debitant je u elitnoj španjolskoj ligi i prvi put u povijesti će odigrati prvenstvenu utakmicu na Santiago Bernabeuu, osam puta većem stadionu nego što je njegov Municipal de Butarque.
Zanimljiv je podatak da će ove sezone zaraditi 40 milijuna eura od televizijskih prava, što je deset puta više od ukupnog proračuna koji je imao prošle sezone u 2. kigi.

Real je prvi na ljestvici sa 24 boda, a Leganes 17. sa 10 bodova. U kladionicama se koeficijent na pobjedu Reala kreće oko 1.10.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider