Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
drugi pokušaj

Povratak nakon pet godina: Ronaldinho već u avionu za Europu?

Nekad najbolji svjetski nogometaš navodno završava pregovore za svoj povratak na Stari kontinent s 36 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ponovo se zakotrljala priča oko povratka Ronaldinha Gaucha na europske travnjake. Geografski točnije, stiže u Aziju gdje se nalazi turski Antalyaspor. Transfer još nije službeno potvrđen, ali se nagađa kako bi mogao biti zaključen kroz sljedećih nekoliko tjedana. Podsjeća to na prošlo ljeto kada je ambiciozni gazda turskog prvoligaša također najavio dolazak slavnog Brazilca, ali se posao nije realizirao.

Transfer je na Twitteru najavio i poznati talijanski stručnjak za transfere, ili bolje transferni špekulant, Gianluca Di Marzio, pa su riječi vlasnika Antalyaspora dobile na težini.

''Dogovor s Ronaldinhom možda padne svakog trenutka'', ispalio je turskim medijima Gültekin Gencer i dodao da bi mogao stići avionom iz Meksika s bivšim suigračem iz Barcelone Samuelom Eto'om s kojim je igrao revijalnu utakmicu zvijezda.

Kamerunac je inače kapetan osmoplasirane momčadi turskog prvenstva i s Ronaldinhom bi činio itekako zvučan par. Ali prvenstveno na marketinškom planu jer Brazilac danas može publiku podići na noge tek nekom majstorijom bez igre na nekom ozbiljnijem nivou. Njegova magija izblijedjela je odlaskom iz Europe 2011., točnije Milana, a mnogi će reći da ni San Siro nije gledao onog 'vanzemaljca' s Camp Noua.

No, dolazak Ronaldinha sigurno bi oduševio navijače, kao i cijelu ligu. Zato se tri milijuna eura za jednu godinu ne čini prevelik novac, ipak je to Ronaldinho, nogometaš koji je i dalje svima jedan od najdražih nogometaša 21. stoljeća.

Nakon PSG-a, Barce i Milana vratio se na američki kontinent gdje je igrao u rodnom Brazilu za Flamengo i Atletico Mineiro, potom otišao u meksički Querétaro te na kraju prošle godine u Fluminense gdje je upisao samo devet nastupa.

Hoće li uopće doći u Tursku i koliko će se uspjeti zadržati u Antaliji vidjet ćemo uskoro. Nadamo se…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider