Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gesta velikih aseva

Ronaldinho i Riquelme žele besplatno igrati za Chapecoense!

Dvojica nogometnih majstora u poznim su igračkim godinama, ali su ponudili pomoć nesretnom klubu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši najbolji nogometaš svijeta Brazilac Ronaldinho (36) i argentinska legenda Juan Roman Riquelme (38) ponudili su svoju pomoć brazilskom klubu Chapecoenseu koji je u zrakoplovnoj nesreći u Kolumbiji tragično ostao bez 19 igrača.

Ronaldinho i Riquelme spremni su sezonu ili dvije besplatno igrati za Chapecoense i tako pomoći klubu da ponovo stane na noge. Pomoć su ponudili i vodeći brazilski klubovi ponudivši svoje igrače na posudbu, a ujedno su i predložili Brazilskoj nogometnoj konfederaciji (CBF) da Chapocoense u sljedeće tri sezone ne može ispasti iz prve lige bez obzira na plasman.

Virtuozi će predvoditi Chape?

Ronaldinho je trenutačno bez kluba nakon što je napustio Fluminense nakon svega sedam utakmica, dok je Riquelme u igračkoj mirovini od siječnja prošle godine.

Ronaldinho je dva puta bio biran za najboljeg nogometaša svijeta (2004., 2005.), a u dresu brazilske reprezentacije je sakupio 97 nastupa osvojivši Svjetsko prvenstvo 2002. godine. U karijeri je igrao za Gremio, PSG, Barcelonu, Milan, Flamengo, Atletico Mineiro i Fluminense osvojivši ukupno 14 trofeja pri čemu i Ligu prvaka s Barcelonom.

Riquelme je četiri puta biran za najboljeg argentinskog nogometaša, a igrao je za Boca Juniorse, Barcelonu, Villarreal i Argentinos Juniorse. U dresu argentinske reprezentacije sakupio je 51 nastup i postigao 17 golova.

U zrakoplovnoj nesreći 30 kilometara prije zračne luke u Medellinu poginula je 71 osoba među kojima i 19 igrača Chapecoensea koji su putovali na prvu utakmicu finala Copa Sudamericane, južnoameričkog ekvivalenta Europa lige, protiv kolumbijskog Atletico Nacionala iz Medellina.

Chapecoense je klub iz grada Chapeca u južnobrazilskoj provinciji Santa Catarina, koji je osnovan 1973. godine spajanjem klubova Atletico i Independente. U najjaču brazilsku ligu Chapecoense ili Veliki zeleni, kako im je bio nadimak, ulazi 2014. godine, a već u trećoj godini u brazilskoj Serie A ostvaruju najveći uspjeh - plasman u finale Copa Sudamericane.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider