Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pomirili se s odlaskom

Na pomolu nova 'bomba': Chelsea će istresti 90 milijuna eura?!

Nakon što je izvješena cijena na potezu su Antonio Conte i Roman Abramovič.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U svom nedjeljnom izdanju The Sun donosi kako je Romelu Lukaku dao do znanja čelnicima Evertona da se želi vratiti u Chelsea.

Belgijski reprezentativac za Everton igra posljednje tri sezone tijekom kojih je zabio 61 gol i upisao 22 asistencije u 127 nastupa u svim natjecanjima.

Krajem ljetnog prijelaznog roka 2013. stigao je na jednosezonsku posudbu, a godinu dana kasnije Everton je otkupio njegov ugovor za 35 milijuna eura i Lukaku je potpisao do 30. lipnja 2019.

Poslije tri godine provedene na Goodison Parku Lukaku želi otići i to u Chelsea koji ga je 2011. doveo kao talentiranog 18-godišnjaka.

"Imam nedovršenog posla na Stamford Bridgeu", rekao je Lukaku, navodno, svojim prijateljima.

Svjestan činjenice da je Belgijanac mislima već otišao iz kluba, novi menadžer Evertona Ronald Koeman ima zadatak da pokuša od Chelseaja izvući što veću odštetu.

Everton već našao zamjenu, stiže Arnautović?

Iz Evertona su poručili da će pustiti Lukakua za 75 milijuna funti (90 milijuna eura). Nastavak je to trenda astronomskih cijena koje plaćaju najbogatiji svjetski klubovi. Dok se iščekuje potvrda prelaska Paula Pogbe u Manchester United, Juventus je većinu novca kojeg će dobiti za Francuza odlučio potrošiti na dovođenje Gonzala Higuaina.

Na potezu je Antonio Conte, koji mora odlučiti je li Lukaku čovjek za vrh napada Bluesea. Ako talijanski stručnjak da zeleno svjetlo, Roman Abramovič će krenuti u realizaciju transfera i (vjerojatno) pokušati smanjiti iznos odštete.

Dodajmo kako je Koemanov prvi pick za Lukakuova nasljednika austrijski reprezentativac Marko Arnautović koji je ušao u zadnju godinu ugovora sa Stoke Cityjem, ne želi potpisati novi i rado bi promijenio sredinu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider